„Ringier Axel Springer“ i „Color Press Group“ izlazi iz ABC odita

abc_w300px

[box align=’box-left’ id=’7600′]Kako ni nakon devet godina ABC Srbija nije uspela u pokušaju da profesionalizuje medijsko tržište i učini ga transparentnim za sve učesnike, medije, agencije i klijente, dve velike izdavačke kuće „Ringier Axel Springer“ i „Color Press Group“ ocenile su projekat sprovođenja sistema ABC odita neuspešnim.

Obe kompanije smatraju da nisu uspostavljene vrednosti za koje se kompanije „Ringier Axel Springer“ i „Color Press Group“ zalažu iako je očigledno da se samo transparentnim poslovanjem i fer tržišnom utakmicom može opstati u eri ekonomske krize i tehnoloških promena.

Obe kompanije, „Ringier Axel Springer“ i „Color Press Group“, nastaviće da posluju transparentno i obaveštavaće javnost o svom radu objavljivanjem revizijskih izveštaja svojih finansijskih poslovnih rezultata, u skladu sa zakonskim propisima.

Ukoliko se u budućnosti pojavi neki novi vid odita tiraža koji će prihvatiti svi učesnici tržišne utakmice, „Ringier Axel Springer“ i „Color Press Group“ će se tome prvi priključiti.

Tagovi

Povezani tekstovi