Rodić i Vlahović: Odgovor Dinkiću

U knjizi „Demokratska pljačka Srbije“, čije delove u nastavcima objavljuje „Glas javnosti“, navodi se da, uprkos gromoglasnim najavama ljudi iz današnje vlasti, od vraćanja novca sa Kipra, sklonjenog tamo u vreme Slobodana Miloševića, nije bilo ništa. Autori feljtona posebno kritikuju Dinkića.

Ministar Dinkić je juče, između ostalih, optužio Rodića da kritikuje vladu Srbije zato što mu Poreska uprava nije odobrila otpis dugova.

„Verujem svojim saradnicima da objavljuju istinite tekstove što je, ubeđen sam, slučaj i sa feljtonom ‘Demokratska pljačka Srbije'“, navodi se u pisanoj izjavi Rodića.

„Dugove demokratske vlasti prema meni i mojim firmama u visini od nekoliko stotina miliona dinara, nasleđene još iz vremena Miloševićevog režima, a koje je i pokojni premijer Zoran Đinđić priznao, dosad niko nije izmirio“, napominje Rodić.

On je naveo da želi da podseti „zaboravnog Dinkića“ da su „najveće štete redakciji ‘Glasa javnosti’ nastale upravo zbog bezrezervne podrške demokratskoj opoziciji“.

„Tražiti od Vlade Srbije reprogramiranje nekih poreskih obaveza za neke firme, uz priložene sve garancije koje su tražene, jeste potez koji se primenjuje svuda u svetu, pa što ne bi i kod nas, pogotovu ako je država dužnik meni“, ističe Rodić.

Glavni i odgovorni urednik „Glasa javnosti“ Petar Lazić je u svojoj pisanoj izjavi naveo da u dosad objavljenom delu feljtona do sada niko nije insinuirao da Dinkić stoji iza krađe para sa Kipra.

„Imao sam prilike da čitam tekst, ali nisam imao prilike da vidim dokumenta koja bi potkrepila sadržaj teksta. Slutim, iz Vaše reakcije da će dokumenta i te kako da opravdaju ono što sam imao prilike da pročitam“, napominje Lazić.

Autor knjige „Demokratska pljačka Srbije“ Dragan Vlahović podseća ministra finansija na izveštaj norveškog strucnjaka Mortena Torkildsena u kome se, kako kaže, otkrivaju sve lažne Miloševićeve kompanije.

„Vaš izveštaj o posetama Kipru i traženju naših para, mimo zakonske obaveze, nikada nikom niste pokazali. Ako ste ga uopšte sačinili“, naveo je Vlahović u svojoj pisanoj izjavi.

Tagovi

Povezani tekstovi