Rolling Innovation Fund raspisao grant

ROLLING INNOVATION FUND

Rolling Innovation Fund raspisao je grant, u okviru USAID-ovog BMAP Forvard-a, i otvoren je za pojedince, organizacije civilnog društva i medije sa sedištem u pet zemalja Zapadnog Balkana BMAP Forvard. BMAP Forvard promoviše kontinuirano generisanje ideja i podržava regionalne veze tokom implementacije projekta.

Iznos granta za pojedinačne grantove iznosi do 2.950,00 dolara, a za registrovana lica do 6.000,00 dolara. Rok za prijavu je 21. novembar 2022. do 17 časova.

 

Fond će podržati projekte i ideje zasnovane na korišćenju najnovijih tehnoloških i digitalnih rešenja i trendova relevantnih za medijsku zajednicu u regionu.

 

Prednost će imati ideje koje unapređuju medije tehnološkim inovacijama i lokalizovanim alatima, kao i projekte koji će pomoći u suočavanju sa izazovima sa kojima se suočavaju digitalni mediji širom regiona Zapadnog Balkana.

 

Fond pozdravlja nove ideje za podršku nezavisnim medijima, što bi moglo uključiti aktivnosti kao što je razvoj alata za obradu podataka otvorenog koda; aplikacije društvenih medija za angažovanje ranjivih grupa (ranjivih zajednica i grupa sa posebnim potrebama, kao što su žene, LGBTKIA zajednica, osobe sa invaliditetom, etničke i verske manjine i drugi); i nove tehnike za marketing i monetizaciju sadržaja digitalnih medija.

 

Rezultati projekata mogu uključivati razvoj alata ili mobilne aplikacije; kreiranje vebinara ili radionice; pokretanje podkasta ili kampanje zastupanja; ili bilo koji drugi rad jača medijsko okruženje u regionu Zapadnog Balkana.

 

USAID-ov BMAP Forvard će pozitivno gledati projekte koji pružaju tehnološka rešenja koja jačaju digitalne medije i prelazak na digitalne i virtuelne redakcije.

 

Ko je kvalifikovan?

 

Rolling Innovation Fund je otvoren za timove i pojedince sa sedištem u pet zemalja zapadnog Balkana BMAP Forvard (Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija), uključujući BMAP Forvard Kei Media Partners, druge nezavisne medijske organizacije, timove pojedinaca, slobodnjaci i profesionalci koji rade sa medijima kao što su novinari, urednici, predstavnici civilnog društva/NVO, IT programeri, dizajneri i umetnici željni inovativnih ideja.

 

Fond je dostupan pojedinačnim aplikantima (do 2.950,00 USD svaki) i registrovanim subjektima (do 6.000,00 USD svaki).

 

Tagovi

Povezani tekstovi