RRA o odnosu Regionalne televizije prema Mešihatu

Stručna služba RRA je, na zahtev Mešihata, analizirala snimke dnevnika ove televizije emitovanih od 13. jula do 4. avgusta u kojima je, kako je ocenjeno u zahtevu, po „vremenu i redosledu emitovanih priloga“ povređeno više članova Zakona o radiodifuziji.
Kako se navodi u dopisu RRA Mešihatu Sandžaka, u posmatranom periodu emitovan je jedan prilog o delovanju IZ. „Način na koji je realizovan, kao i vreme emitovanja ukazuju na povrede zakona koji opisuje opšte obaveze emitera u odnosu na programske sadržaje“, navodi se u pismu RRA.
Islamska zajednica je nekoliko puta saopštavala da nije zadovoljna odnosom ove televizije prema delovanju Mešihata i muftije Zukorlića, kao najvišeg verodostojnika muslimana u Sandžaku. Mešihat je prekinuo saradnju sa Regionalnom TV nakon poslednje posete ministra finansija Mlađana Dinkića Novom Pazaru. Mešihat je tada zamerio toj informativnoj kući da nije ni reč izvestila o susretu Zukorlića i Dinkića već samo o razgovoru ministra finansija sa predsednikom opštine Sulejmanom Ugljaninom. Stručna služba RRA navodi i da su obaveze nosilaca javnog radiodifuznog servisa da poštuju i specifične obaveze predviđene članom 78. Zakona o radiodifuziji. Regionalna televizija iz Novog Pazara finansira se iz budžeta opštine Novi Pazar.

Tagovi

Povezani tekstovi