RTL i BK ispali iz trke za frekvencije!

Beograd-Republička radiodifuzna agencija (RRA) odlučila je da nacionalne televizijske frekvencije dobiju „Avala“ Danka Đunića, RTV Pink, B92, Foks njuz Ruperta Mardoka i Košava-Hepi TV, nezvanično saznje Press. Iz trke su ispali BK televizija i nemački RTL!


Prema našim saznanjima, RRA je ovu odluku donela sinoć, ali će odluku saopštiti danas. Potvrdu ove informacije Press je dobio i u krugovima bliskim nemačkom RTL-u. Press saznaje i da je glavni razlog koga je RRA odlučila da RTL ne dobije dozvolu za nacionalne frekvencije to to što se kao domaći suvlasnik ove medijske kuće vodi firma „Mali kolektiv“, vlasnika Vuka Hamovića, koja je registrovana na „egzotičnim ostrvima“. Podsetimo, „proiblem“ sa kapitalom RTL-a bio je razlog što ga je Ministarstvo kulture u samom startu izbacilo iz trke za nacionalnu frekvenciju, ali je ova odluka korigovana posle nekoliko dana. Oko BK televizije postojao je opšti konsenzus da se ne dobije dozvola zbog veza sa bogoljubom Karićem.


Ostaje nejasno kako će RRA objasniti da je nacionalna frekvenciju dobila televizija Avala, koja još nije ni nastala, kao i Košava i Hepi TV, koji nemaju dovoljno programa.


R.K.

Tagovi

Povezani tekstovi