RTL: Nije bilo večere kod Vuka

– Netačno je da je RTL dobila šut kartu od Republičke radiodifuzne agencije (RRA)“.


RTL TV d.o.o. je punopravni učesnik javnog konkursa nacionalne frekvencije, što su jasno potvrdili i sami članovi Saveta RRA tokom javnog razgovora sa RTL TV d.o.o., koji je održan 7. aprila – navodi se u reakciji iz RTL. Osim toga, u demantiju RTL ističe se da su netačni i navodi o navodnom podmićivanju članova Vijeća za radio i televiziju u Hrvatskoj.


– Predsednik Uprave RTL Televizije Kristof Majnuš, koji se spominje kao osoba vezana za navodno podmićivanje, nipošto nije mogao biti upleten u sporni navod iz jednostavnog razloga što je na dužnost predsednika uprave stupio devet meseci nakon što je RTL dobio licencu da emituje program – tvrdi zastupnik RTL Stojan Semiz, koji je zatražio od Kurira da se javno izvini RTL grupaciji i svim zaposlenim u ovom preduzeću.


Inače, iako je ministar kulture i medija Dragan Kojadinović u izjavi za Kurir konstatovao da kod njega niko nije lobirao za RTL, iz njegovog ministarstva juče je iznenada stiglo „mišljenje“ da „kompanija RTL TV može da učestvuje u javnom konkursu za izdavanje dozvola za emitovanje programa jer ispunjava zakonske odredbe o učešću stranog kapitala u vlasništvu medija“.


Kako saznaje agencija Beta, mišljenje Ministarstva kulture datira od 10. aprila, a potpisao ga je ministar Dragan Kojadinović. Mišljenje je, kako se navodi, izdato nakon pribavljenog stava Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, koje je ocenilo da u vlasničkoj strukturi RTL TV ima 49 odsto stranog kapitala, što je dozvoljeno domaćim zakonima.


Zamenik predsednika Radiodifuznog saveta Aleksandar Vasić rekao je agenciji Beta da je Savet na prvom javnom razgovoru s predstavnicima RTL najavio da će se o njima izjasniti još jednom.


 

Tagovi

Povezani tekstovi