RTS reagovao na tekst Danasa, tvrdi da su „činjenice zlonamerno poređane“

Foto: N1
Foto: N1

Radio-televizija Srbije reagovala je na tekst Danasa „Radio Beograd ukinuo rubriku „Pitanje jutra“, RTS negira da je zbog slušaoca koji je kritikovao Vučića“ tvrdeći da su činjenice – zlonamerno i netačno vremenski poređane.

 

U nameri da istražimo saznanja do kojih smo došli, da je navedena rubrika ukinuta i zbog čega, te da su ovlašćenja urednika na radio Beogradu ograničena, obratili smo se i RTS-u, i njihov odgovor, koji je stigao nakon pet dana, preneli u teksu.

 

RTS nije bio zadovoljan člankom, te nam je poslao reakciju koju prenosimo u celosti:

 

„U tekstu lista Danas pod naslovom “Radio Beograd ukinuo rubriku “Pitanje jutra”, RTS negira da je zbog slušaoca koji je kritikovao Vučića” cela logička konstrukcija je netačna.

 

Na samom početku teksta koji je boldovan navodi se: ”Rubrika „Pitanje jutra“ u okviru emisije „Uhvati dan“ na Radio Beogradu 1 ukinuta je nakon što se uključio slušalac koji je kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje Danas. Nakon toga, prema informacijama do kojih smo došli, urednicima su u potpunosti oduzete uređivačke nadležnosti, te prebačene na direktora Radio Beograda Milana Nedića.”

 

Dalje u tekstu navode se činjenice koje je poslao kao odgovor RTS, a koje su na početku teksta zlonamerno i netačno vremenski poređane.

 

Istina i činjenice koje su poslate listu Danas su sledeće: Na početku septembra 2023. godine kolegijum Radio Beograda 1 i urednici emisije “Uhvati dan” promenili su koncept emisije zbog modernizacije komunikacije sa slušaocima i većeg broja uključenja reportera i više servisnih infrmacija.

 

Rešenjem o ovlašćenju od 28.10.2022. godine regulisana su bliže ovlašćenja direktoru Radio Beograda Milanu Nediću, kao i ostalim imenovanim licima.

 

Dakle, prvo je u oktobru 2022. godine doneto rešenje o ovlašćenju za direktora radio Beograda – Milana Nedića, a godinu dana kasnije u septembru 2023. godine redefinisana emisija “Uhvati dan”, pa je jasno da nisu ni u kakvoj posledičnoj vezi, osim za novinare Danasa.“

 

Izvor: Danas

Tagovi

Povezani tekstovi