RTV Santos i portal Cvet na Tisi registrovani na istoj adresi

Ilustracija: Canva
Ilustracija: Canva

Portal Zrenjaninski objavio je juče koji zrenjaninski mediji su dobili novac na konkursu Ministarstva informisanja. Kako piše ovaj medij, u javnosti nepoznati portal Cvet na Tisi dobio je novac za dva projekta, a nalazi se na istoj adresi kao poznata RTV Santos. Iz Santosa su reagovali i saopštili da tu informaciju nisu znali, a najavili su i postupak pred sudom.

 

Prema pisanju Zrenjaninskog, na konkursima MIT, Santos je za tri projekta dobio ukupno 1,8 miliona dinara.

 

Ministarstvo informisanja će sufinansirati agro vesti na radiju Santos sa 850.000 dinara. Za program na mađarskom jeziku „Buđenje – Ébresztő“ ova medijska kuća dobila je 500.000 dinara.

 

Dodatnih 450.000 dinara Santos je od države dobio za projekat „Jezik kao most: Srpska baština u rečima i slovima“.

 

Kako pišu, mnogi Zrenjaninci verovatno nikada nisu čuli za portal Cvet na Tisi, sa sedištem u Zrenjaninu, a kamoli se preko njega informisali, ali to nije sprečilo resorno ministarstvo da sa ukupno 850.000 dinara podrži dva medijska projekta koja je predložio ovaj portal.

 

Jedan projekat se zove „Ja sam Mađar i ponosim se time“, koji će iz državnog budžeta biti sufinasiran sa 450.000 dinara, a drugi, za koji su odobrena sredstva u visini od 400.000 dinara, zove se „Pomozi mi da zajedno budemo jači“.

 

Sedište portala Cvet na Tisi je na istoj adresi na kojoj i RTV Santos.

 

KTV televizija dobila je milion dinara za „Srpski kulturni pregled“, a Akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku delatnost Zrenjanin 800.000 dinara za privredno opismenjavanje novinara.

 

Info-NB iz Novog Bečeja je za projekat „Mađarske narodne priče i bajke: Oživljavanje tradicije“ od države dobio 400.000 dinara.

 

Reagovanje RTV Santos: Nismo znali da je portal Cvet na Tisi registrovan na našoj adresi

 

Prema pisanju Zrenjaninskog, nakon objavljivanja teksta teksta o sufinansiranju medija iz Zrenjanina, reagovli su iz Santosa.

 

„U tekstu na vašem portalu pod nazivom „Santos i portal za koji mnogi nisu ni čuli nalaze se na istoj adresi i dobili su pare od države“ došli smo do informacije da je Cvet na Tisi registrovan na našoj adresi. Pre toga, ovu informaciju nismo znali, niti smo na bilo koji način povezani sa ovom firmom.

 

Proverom u APR-u saznali smo da svaka firma može da se registruje na bilo kojoj adresi, bez ugovora o zakupu, i da to vlasnik nekretnine ne mora da zna.

 

Po hitnom postupku naš advokat će u toku dana pokrenuti postupak pred sudom da se ova firma odjavi sa naše adrese”, stoji u saopštenju koje je poslato iz RTV Santos.

 

Izvor: Zrenjaninski

 

Tagovi

Povezani tekstovi