Ružičasto TV Pink foliranje

Podsetimo, u jednoj od poslednjih epizoda ovog serijalau ponedeljak kasno uveče ministar policije Dragan Jočić prikazan je kako hapsi mrtvog Đinđića, dok mu sa strane aplaudira premijer Koštunica!? Posle ove neslane šale, Željko Mitrović je pozvao članove Vlade, izvinio im se i rekao da će Nikad izvini odmah ukinuti. Mitrović je u utorak potvrdionaša saznanja, a zvanično je informaciju o ukidanju Nikad izvini potvrdila i Tatjana Vojtehovski, portparol TV Pink. Vojtehovska je rekla da se ovaj serijal ukida zato što joj je pao rejting.

Juče je, međutim, redakciji Kurira poslato saopštenje u kojem se kaže da „humorističke minijature Nikad izvini ostaju na programu ove televizije“. U saopštenju TV Pink se, između ostalog, kaže:

„Činjenica da rejting ovog serijala u poslednje vreme nije u potpunosti ispunjavao visoke kriterijume gledanosti TV Pink navela nas je na razmišljanje o prekidu emitovanja ovog serijala. Iskreni da budemo, nismo slutili da će kratkotrajni prekid emitovanja (od samo jednog popodneva) proizvesti niz nagađanja i spekulacija o razlogu ovakve odluke.

TV Pink, kao i uvek, rukovodeći se isključivo komercijalnim principima poslovanja, odnosno gledanošću, procenio je da će ovakvo interesovanje, što pokazuje i teks objavljen u Vašim novinama 30.3.2005. doprineti naglom porastu gledanosti ovog serijala. Bez želje da analiziramo razloge nagađanja koja su u sebi sadržala različite političke insinuacije, još jednom naglašavamo da je gledanost naš osnovni i jedini kriterijum kojim se rukovodimo u kreiranju programske šeme.“

E.K.

Tagovi

Povezani tekstovi