Šabac: Isidora Kovačević, urednica Podrinskih, ponovo je meta napada

Izvor: Media centar
Izvor: Media centar

Posle objavljivanja poternica, na kojima se traži glava novinarke Isidore Kovačević, kojima je u decembru prošle godine Šabac bio izlepljen, glavna i odgovorna urednica Podrinskih novina, ponovo je meta napada.

Kovačević je dobila preteću poruku, nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografiju funkcionera Srpske napredne stranke i bivšeg narodnog poslanika Aleksandra Peranovića, inače direktora Fonda PIO Šabac, koji se nalazi i na čelu Šabačkog hipodroma, uz komentar „kad ti stranka bira društvo“.

 

Kovačević je upućena poruka puna uvreda u kojoj se navodi da „treba da prestane sa pisanjem, jer će u suprotnom oni početi da prave objave o njoj, dok ne završi u ludnici“.

 

„Pretnje su upućene sa lažnog profila i predstavljaju ugoržavanje bezbednosti. Prvo sam u policijskoj stanici podnela prijavu, pa sam zatim dala izavu u drugoj zgradi policije, inspektoru. Ništa mi nisu rekli, sem da „znam proceduru, oni to šalju u tužilaštvo i oni dalje rade“. Jasno je da ne žele da rade, tako da ne očekujem nikakav ishod, sem da postoji dokumentovano, za ne daj Bože, da sam prijavljivala i da nadležni nisu reagovali“, kaže Kovačević za Danas.

 

Podsećamo da je Peranović povezivan sa batinašima na šabačkom mostu u toku demonstacija u novembru pošle godine, kada se dogodio inicident sa bagerom. Sumnja se da je upravo on bio koordinator momcima u crnom, koji su tada gumenim čekićima i motkama napadali okupljenje građane.

 

Peranović se spominje kao odgovorno lice i u aferi sa izgladnelim konjima na Šabačkom hipodromu, o čemu je pisao Danas.

 

Glavnoj i odgovornoj urednici Podrinskih i ranije su upućivane brojne pretnje, između ostalog i „da je potreban metak njoj i njenoj porodici“, ali do sada niko nije odgovarao.

 

„Pitanje je šta je sledeće? Zabrinuta sam zbog svoje porodice. Moram da nađem način da nas zaštitim, i njih i sebe, jer institucije zataškavanjem svih pretnji, daju dodatnu hrabrost ovim ljudima da nastave, i ko zna šta urade“, zaključuje Kovačević.

 

Tagovi

Povezani tekstovi