Šabački SNS podneo krivičnu prijavu protiv „Podrinskih novina“

U prijavu, koju su u celosti na svom portal objavile Podrinske navedeno je:

„Njihove laži da članovi Srpske napredne stranke šire korona virus po gradu mogu da imaju ozbiljne posledice po građane i zato je reakcija kojim se ovim neistinama staje na put neophodna. Pravdu tražimo pred pravosudnim organima, jer su osim članova Srpske napredne stranke grubo oklevetane i Opšta bolnica Šabac kao i Gradski zavod za javno zdravlje, a upravo su to institucije u koje građani u ovoj kritičnoj situaciji imaju najviše poverenja.” U tekstu se dalje navodi i širi politički kontekst:

„Pošto im nije prošla laž o navodno katastrofalnom stanju u Kliničkom centru Vojvodine,težište svojih bolesnih aktivnosti prebacili su na Šabac, gde po nalogu šabačkih kabadahija Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, kojima je jasno da im više niko ne veruje, lažu i spinuju ne razmišljajući o posledicama koje to izaziva kod njihovih sugrađana. Slepi od mržnje prema aktuelnoj vlasti ne prezaju ni od najgnusnijih laži, besramno napadajući Srpsku naprednu stranku i predsednika Aleksandra Vučića, čak i u za njega najtežim trenucima u kojima mu se dete bori sa opakim virusom“.

Glavni i odgovorni urednik Podrinskih Ivan Kovačević podseća da je u utorak, na portalu ovog medija, objavljen tekst  novinarke Isidore Kovačević pod naslovom objavljen „Da li je porodilište u Šapcu zatvoreno?“.

U tekstu nigde decidno ne stoji da je porodilište zatvoreno, a pri tom navedeno svedočenje jednog Šapčanina(ime poznato redakciji) gde je ukazao da mu je prilikom prijema za njegovu suprugu na ginekološkom odeljenju rečeno da su dve babice zaražene korona virusom i da je odeljenje zatvoreno. Čitavog tog dana, sve do 19 časova, niko se od zvaničnika Šabačke bolnice i Zavoda za javno zdravlje nije oglasio. Jedino je u Vestima TV Šabac Jelena Topalović Petrović, članica Kriznog štaba, zvanično izavila da je porodilište ispražnjeno. Tek sutradan, u sredu, stigle su i zvanične informacije da je najpre jedna babica zaražena, a kasnije je dopunjeno da je još jedna babica zaražena.

Inače, direktori ovih zdravstvenih ustanova su članovi SNS, i nigde se zvanično nisu oglasili. U tekstu HanibalaKovača navedeno je da su „simpatizeri i viđeniji članovi SNS imali rođendansko slavlje u vreme kada je KOVID-19 već harao Srbijom“. Na tu žurku došao je i čovek iz inostranstva, sa korona virusom, koji je kasnije umro u bolnici. U zvaničnom saopštenju Zavoda za javno zdravlje navodi se da je smrt nastala kao posledica drugih bolesti, a ne zbog korona virusa.

Međutim, u tekstu se navodi da je sin preminulog demantovao da mu je otac bolovao od astme i bubrežnih bolesti, pri tom skrivajući korona virus.

Tagovi

Povezani tekstovi