Šamar ili pobeda

Ivanov je kažnjen zbog toga što je Zoricu Milev, novinara RTV „Caribrod“ iz Dimotrovgrada vređao i pretio joj na nacionalnoj osnovi u prostorijama Opštinskog suda u Dimitrovgradu a zatim i na ulici. On ju je nazvao „srbomankom“ i uputio joj reči: „Šta ćeš ti u Dimitrovgradu, ja ću tebe iseliti u tvoj Niš i tvoju Srbiju“.


Posle pomilovanja Mileva je uputila pismo Borisu Tadiću u kome stoji:“Neću da vas pitam kome ja, kao pripadnik srpskog naroda, treba da se obratim za zaštitu svojih ugroženih prava. Znaću to i sama posle vašeg odgovora“…


Prema pisanju medija, Nebojša Ivanov je 17. februara na konferenciji za medije u glavnom gradu Bugarske rekao da Tadićev ukaz o njegovom pomilovanju predstavlja „pobedu za demokratsku Srbiju i pobedu evropske politike koju Bugarska sprovodi prema Bugarima u Srbiji“. Kako prenosi pirotski nedeljnik „Sloboda“ Zorica Milev ovo pomilovanje tumači kao šamar pravosuđu i dokaz premoći politike nad pravom i pravdom.


Prekjuče se na konferenciji za medije oglasio i Dragan Todorović, poslanik Skupštine SCG za Pirotski okrug, koji je kazao da se iz mesta gde se oglasio Ivanov povodom pomilovanja može videti odakle je stigao pritisak.Sada se situacija dodatno komplikovala a iz Dimitrovgrada, gde je na vlasti Demokratska stranka, nema reagovanja.


R.R.


 

Tagovi

Povezani tekstovi