Samozvanac unosi zabunu

 U Radio televiziji Beograd postoje samo dva reprezentativna sindikata:


– Samostalni sindikat RTS, predsednik Milunka – Luna Zorić, koji je deo Samostalnih sindikata Srbije i


– Sindikat RTS Nezavisnost, glavni poverenik Miodrag Zupanc, koji je sastavni deo Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost.


Jedino ova dva sindikata poseduju valjane dokaze o reprezentativnosti, uredno su registrovana u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, dosledno vrše svoju kontrolnu misiju u odnosu na odluke rukovodstva i principijelno štite prava i obaveze zaposlenih.


Više od pola godine Vojin Živanović, navodni i samozvani predsednik Sindikata RTS Nezavisnost, nelegalnim aktivnostima unosi zabunu u javnost. Saopštenjima i dezinformacijama koje upućuje javnosti i zaposlenima, klevetama o sindikatima i rukovodstvu, ometa sindikalni rad i narušava ugled Kuće. Njegove izjave nanose veliku štetu, ometajući normalnu komunikaciju i normalnu saradnju, pogotovu u veoma osetljivim pitanjima kao što su pregovori o Pojedinačnom kolektivnom ugovoru koji su u završnoj fazi, usaglašeni sa rukovodstvom i upućeni nadležnim ministarstvima da daju svoje mišljenje.


Reprezentativni sindikati RTS na ovaj način se ograđuju od neodgovornih, proizvoljnih izjava i destruktivne delatnosti gospodina Vojina Živanovića koji se lažno predstavlja kao predsednik Sindikata RTS Nezavisnost iako nije ni član tog sindikata.


Milunka Luna Zorić
Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije RTS,


Miodrag Zupanc
Glavni poverenik Sindikata RTS Nezavisnost

Tagovi

Povezani tekstovi