Sandri Petrušić „Aleksandar Tijanić“

Foto: Youtube Printscreen/N1
Foto: Youtube Printscreen/N1

Novinarka NiN-a Sandra Petrušić sedma je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez.

„Ponajviše se tematski krećući po belim odajama smrtonosnog kovida 19, Sandra Petrušić je tačno izmerila dozu profesionalnog angažovanja. Iskazujući i otkrivajući brojne uglove naše zdravstvene drame, od upornog, ličnog skupljanja podataka o izgubljenim životima, koji su se razlikovali od zvanične statistike, pa preko razgovora, sabiranja iskustava, upozoravanja na propuste, hvaljenja dobro učinjenog, napravila je rendgenski snimak srpskog zdravstva“, obrazložio je žiri.

 

Žiri za dodelu nagrade odlučio je jednoglasno da nagradu dodeli novinarki koja baštini najbolje osobine ovog posla.

 

“Petrušićeva je takvim opredeljenjem stekla ugled ozbiljnog, autoritativnog i poštovanog novinarskog poslenika. Odbranila je čast profesije u teškim vremenima i na temama od sveukupne i svenarodne važnosti”, naveo je u saopštenju žiri u sastavu Manojlo Vukotić (predsednik), Olivera Kovačević, Zara Tijanić Jevtović i Jelena Zorić.

 

Prethodni dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić, Živojin Rakočević i Jelena Zorić.

Tagovi

Povezani tekstovi