Sandžački internetski portali pristrasni prema strankama

internet-kampanja

[box align=’box-left’ id=’4752′]

Kako se navodi u danas objavljenoj analizi, na portalima preovlađuju teme iz prošlosti, dok se znatno manje tretiraju konkretni politički i idejni okviri.

„I pored ogromne nezaposlenosti, i dalje je nacionalna i verska ‘autentičnost’ jedna od prelomnih tačaka na kojoj se utvrđuje politička vrednost. Svaka strana uverljivo insistira na tome da je baš ona jedini ‘zaštitnik i siguran čuvar’ nacionalnog ili verskog identiteta“, navodi se u analizi.

„Analizirani veb sajtovi su, svaki na svoj način i iz svojih razloga, ostrašćeno favorizovali ili se bavili diskreditacijom odredjene političke opcije. Sve u zavisnosti od toga koja je interesna grupacija ‘većinski vlasnik’ portala i kojeg je političkog lidera proglasila za vođu, spasioca ili ‘najboljeg’ sandžačkog sina“, ocena je Sandžačkog odbora za ljudska prava. Ta nevladina oganizacija je analizala četiri najposećenija portala i uz kratak izveštaj priložila čak 50 stranica samo s linkovima do tekstova koji koji odražavaju homofobiju, partokratiju I netoleranciju.

„Sandžački odbor za ljudska prava uporedo analizira teme i urđivačku politiku i sandžačkih elektronskih medija, a taj izveštaj će naknadno biti objavljen“, rekla je predsednica tog odbora Semiha Kačar.

Tagovi

Povezani tekstovi