Saopštenje kolegijuma BK TV

Ovaj zakon predstavlja pokušaj legalizovanja svih dosadašnjih nezakonitih radnji RRA, posebno kada je u pitanja BK TV. Produžavanje roka za početak rada novih emitera je samo dokaz više o neregularnosti konkursa za dodelu nacionalnih frekvencija. To je priznanje da se nacionalna televizija ne može praviti za 60 ni za 90 dana.  Pokušaj da se BK Televizija medijskim linčom ugasi i promovišu nepostojeće tv stanice ili stanice koje ne zadovoljavaju ni miminum programskih tehničkih mogućnosti za ovakvu dozvolu je nešto što ne poznaje demokratska Evropa.


U svom samovlašću ni RRA ni Parlamnet Srbije ne poštuje preporuke OEBS-a, oba novinarska udruženja, ni mišljenje stručne javnosti da je ovakvo ishitreno donošenje zakona, najblaže rečeno, skandalozno, BK Televizija će se boriti pred svim domaćim i međunarodnim sudovima za svoja prava.


Do tada BK Televizija emituje satelitski program na frekvencijama hot bird 3; orbitAL position 13, E; Freguency 12207Mhz; Polarization horizontal; symbol rate 27.500 Msym; FEC 3/4

Tagovi

Povezani tekstovi