Saopštenje redakcije Nedeljnika: Odakle ministru Vulinu tekst iz Nedeljnika koji nikada nije objavljen?

Tanjug je danas u 13.39 časova preneo izjavu ministra Vulina, u kojoj je on ocenio da “bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac uvek iskoristi priliku da napadne Srbiju, kada u posetu treba da stigne ruski ministar odbrane Sergej Šojgu”.

“Kad god se sretnem s ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom neko pritisne dugme i Šutanovac napadne Srbiju. Dok je DS bio na vlasti i upravljao Ministarstvom odbrane, uništeno je oko 600 borbenih vozila i artiljerijskih oruda i više od 9.000 strela 2m i nije kupljen ni jedan tenk, avion, helikopter”, naveo je Vulin.

Uz izjavu Vulina, navodi se da je on to rekao “odgovarajući na autorski tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije”.

Odgovor Vulina preneli su gotovo svi srpski mediji, a ova vest je pročitana i u Nacionalnom dnevniku Televizije Pink.

Ova izjava se ne bi ni po čemu razlikovala od uobičajenih u političkom životu Srbije da nije jedne činjenice – tekst u Nedeljniku nikada nije objavljen.

I zato se postavlja mnogo veće pitanje od jedne reakcije na neobjavljeni tekst. Odakle Vulinu taj tekst? Gde ga je pročitao?

“Ceo dan na TV se vrti nekakvo nebulozno saopštenje nesrećnog dezertera Vulina kao odgovor na moj tekst u Nedeljniku a ja znam da u Nedeljniku nema mog teksta!!! Jovanjica je ostavila dubok trag na Vulina”, reagovao je Šutanovac na Tviteru.

Nakon toga se čuo sa glavnim urednikom Nedeljnika shvativši da je neko presreo njihovu komunikaciju.

Šutanovac je prošle nedelje, kao i nekoliko puta ranije, pitao glavnog urednika Veljka Lalića da li bi objavio njegov autorski tekst u rubrici “Otvoreno”, u kojoj javne ličnosti iznose svoje stavove. Šutanovac je poslao tekst u ponedeljak, da bi mu u utorak po podne glavni urednik javio da tekst neće biti objavljen u Nedeljniku.

Tagovi

Povezani tekstovi