Tužilaštvo identifikovalo osobu koja je pretila novinarki Jeleni Obućini

Foto: Newsmax Adria
Foto: Newsmax Adria

Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal je 1. decembra 2022 godine, odmah po prijemu informacije da je nepoznato lice ozbiljno pretilo fizičkim napadom na novinarku ”N1” preduzeća za javno informisanje iz Beograda, u saradnji sa Odeljenjem za visoko-tehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, preduzelo sve radnje predviđene zakonom kao i Obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca o postupanju u krivičnim predmetima u kojima je ugrožena bezbednost novinara u vezi sa obavljanjem njihovog posla.

 

Specijalizovani policijski službenici su danas, 8. decembra 2022 godine, prateći zahteve Posebnog tužilaštva, identifikovali lice P.N., staro 47 godina, sa prebivalištem na teritoriji opštine Veliko Gradište, zajedno sa pripadajućim dokazima, kao osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije na štetu Jelene Obućine.

 

Za navedeno krivično delo zaprećena je krivična sankcija kazne zatvora do pet godina.

 

Osumnjičenom P.N. je određena mera zadržavanja do 48 sati u okviru koje će biti priveden na saslušanje u Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka o preduzimanju daljih dokaznih radnji o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

 

Grupa za odnose sa medijima
Posebnog tužilaštva za VTK

Tagovi

Povezani tekstovi