Šapić najavljuje gradsku TV i specijalne table u svakoj zgradi, a evo čemu one služe

Foto: Printscreen N1
Foto: Printscreen N1

Svaki ulaz u zgradu u Beogradu trebalo bi da u narednih godinu dana dobije info table sa svim važnim informacijama, kaže za „Beograd na Blic“ gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

 

Šta je tačno ideja i koje su to sve informacije koje će građani ovde moći da nađu?

 

„Do kraja februara biće doneta odluka o postavljanju informativnih ekrana, sa antivandal sistemima, u ulazima svih zgrada u Beogradu. Nakon toga biće sprovedena javna nabavka kako bi bio izabran najbolji ponuđač“, ističe gradonačelnik za Blic.

 

Šta će sve tu moći da se sazna

 

Prema njegovim rečima, kada postave informativne ekrane u svim beogradskim ulazima, sugrađani će imati svakodnevno u svojoj zgradi najvažnije servisne informacije koje se tiču njihovog grada, kao i kraja u kojem žive.

 

„Želimo da olakšamo svakodnevni život ljudima. Ideja nam je da u svim zgradama kod lifta ili na ulazu postavimo informativnu tablu gde ćemo građanima davati informacije koje bi inače morali da traže na različitim portalima ili u vestima“, navodi Šapić.

 

Kako dalje objašnjava, to su informacije o tome da li će u toku dana biti isključena struja ili voda, o radovima koji su započeti, kada će se završiti, o promeni režima saobraćaja ili da li se u njihovoj blizini gradi, recimo, neki vrtić i slično.

„Ne morate da gledate gradski sajt svaki dan“

 

 

Gradonačenik napominje da neće biti potrebe da građani ulaze na gradski sajt svaki dan jer će građani uz informativne ekrane imati sve potrebne servisne informacije.

 

„Dešavalo se da vam, na primer, nestane voda. Vi zovete Vodovod i oni vam kažu – objavili smo na našem sajtu da će biti isključenja. Ali vi ne pregledate svaki sajt svaki dan i ne gledate sve vesti i ne pratite sve portale. Uz informativne ekrane građani će sve to odmah videti, čim uđu u zgradu ili dok čekaju lift“, kaže Šapić.

Kako ističe, „projekat je veliki, ali vredi i trebalo bi da može da zaživi za godinu dana“.

 

„Naša je obaveza da građanima damo pravovremenu informaciju, servisnu informaciju koja se tiče njihovog svakodnevnog života, makar ona bila i negativna, kao na primer da će vam nestati struja“.

 

I gradski TV

 

 

Uporedo sa ovim projektom, gradonačelnik dodaje da će Grad uputiti molbu svim provajderima u Beogradu da omoguće po jedan kanal na kome će građani, na svom televizoru, moći da svakodnevno vide i prate sve gradske servisne informacije.

Tagovi

Povezani tekstovi