U Smederevu osim građana na meti policije i novinari

SDCAFE.rs dobio prekršajnu prijavu zbog izveštavanja sa blokade

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Osnivač i odgovorni urednik portala SDCafe.rs iz Smedereva, Željko Milojević dobio je prekršajnu prijavu zbog izveštavanja sa blokade prošle subote u Smederevu.

U prekršajnom nalogu stoji da je kažnjen jer se  4. decembra u Ulici Goranskoj kod Monopola „kao pešak kretao kolovozom i zadržavao na kolovozu  gde je tom prilikom ometao bezbedno odvijanje saobraćaja“ . Kao dokaz navedena je službena beleška policije, kao i da je prekršaj otkriven „neposredno“.

 

Ovo je prva kazna koju je dobila neka novinarska ekipa zbog izveštavanja sa protesta građana u Smederevu.

 

Ovim povodom oglasio se urednik portala SDCafe.rs:

 

„Na blokadi sam bio u svojstvu fotoreportera i novinara kako bih ispratio događaj. Uniformisane polciije nije bilo, i nisam legitimisan od strane pripadnika Policijske uprave Smederevo“, navodi Milojević.

 

Urednik portala SDCafe.rs podseća  da ovaj lokalni medij postoji punih 17 godina, i da je uredno regstrovan kao medij.

 

„Ovo tumačim jedino kao pritisak na naš rad jer SDCafe.rs, sve ove godine, izvešatava objektivno, sa svih manifestacija, događaja, i svega što je u interesu građana Smedereva. Kao nezavisan medij, često smo bili pod raznim pritiscima, ali nikada nisam verovao da ćemo zbog izveštavanja da budemo na meti policije. Evo, i to se dogodilo“, kaže Milojević i dodaje da SDCafe.rs nema razloga ni sada, niti bilo kada, da podlegne pritiscima.

 

„SDCafe.rs svakodnevno čita više do 15.000 ljudi, mesečno ta cifra prelazi i pola miliona posetilaca koji nam veruju što dokazuje činjenica da rastemo iz godine u godinu. Samostalno se finansiramo, nikad nas niko nije plaćao,  i nikada nismo dobili novac ni na jednom konkursu za medijsko sufinansiranje, jer, očigledno, nismo bili pododbni. Za naših 17 godina promenile su se razne vlasti a mi smo opstali negujući profesionalne vrednosti od samog početka. Opstali smo i uvek su nas pratili svi – oni kojima je odgovaralo, kao i oni kojima nije odgovaralo ono što su čitali na našem portalu. Nas ne interesuje ko je opozicija, a ko je vlast. Zanima nas jedino ineteres građana Smedereva, i zbog njih sve ovo radimo. Hteli su da nas kupe, da nas iznajme, da nas zatvore, da nas zamole… Nisu uspeli. Sada pokušavaju da nas kazne.“

 

SDCafe.rs će nastaviti i dalje da radi svoj posao profesionalno, izveštava objektivno, pravovremeno i istinito, u interesu svih građana Smedereva.

Tagovi

Povezani tekstovi