Sedam godina od ubistva novinara Milana Pantića

Pantić je ubijen sa više udaraca tupim predmetom u glavu 11. juna 2001. godine u ulazu zgrade u kojoj je stanovao.


Neposredno pre ubistva, u „Večernjim novostima“ objavio je nekoliko tekstova o privrednom kriminalu u Pomoravskom okrugu. Pisao je o korupciji u Jagodinskoj pivari i popovačkoj Cementari.


Iako je objavljeno da su u istrazi angažovana sva raspoloživa sredstva i mnogobrojno ljudstvo, tužilaštvo se nije oglašavalo, a predmet je i dalje u jagodinskoj policiji.


Prema podacima jagodinske policije koji su dostavljeni NUNS-u, u istrazi ubistva novinara Pantića ispitano je više od 2.000 ljudi u više stotina razgovora, a proverena su i saznanja i informacija do kojih je došla policija.


Pomenu na jagodinskom groblju danas će prisustvovati članovi porodice, prijatelji i predstavnici novinskih udruženja.


Pojedini dnevni listovi danas su povodom sedme godišnjice od ubistva novinara Milana Pantića objavili praznu stranicu u čijem dnu piše samo da se čeka izveštaj tužilaštva i policije. Potpisana su udruženja novinara NUNS i UNS.


Danas će takođe biti uručena nagrada koja nosi ime ubijenog jagodinskog novinara, a ovogodišnji dobitnici su dopisnica „Večernjih novosti“ iz Kuršumlije Dragana Zečević i urednik Radio Goraždevca kod Peći Darko Dimitrijević.


Nagradu „Milan Pantić“, po prvi put od 2002. godine, od kada se dodeljuje, dobila su dva novinara. Nagrada se sastoji iz novčanog dela i unikatne diplome.


Dosadasnji dobitnici tog priznanja su novinari Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Miša Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić i Zagorka Uskoković.

Tagovi

Povezani tekstovi