Sedam godina od ubistva Slavka Ćuruvije

Već sedam godina, Nezavisno udruženje novinara Srbije podseća nadležne da otkrivanje ubica, organizatora i naručilaca ubistva Slavka Ćuruvije neće nadoknaditi ni taj, ni živote ostalih ubijenih novinara, ali  će za ovdašnje medije značiti svojevrsno moralno olakšanje. Takođe, otkrivanje odgovornih u slučaju Slavka Ćuruvije i drugih ubijenih novinara značilo bi da mnogo puta proklamovana “borba protiv organizovanog kriminala” nije samo fraza koja se koristi kad god to odgovara ovoj ili onoj političkoj opciji.


Još jednom pozivamo nadležne da odgovorno pristupe svojim obavezama, ispune ono što su nebrojeno puta obećali i ne dozvole da još jedna godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije prođe uz ovakve ili slične apele – da ne dozvole da i osmu godišnjicu obeležimo dok su ubice, organizatori i naručioci tog ubistva na slobodi.


Poštovaoce Slavka Ćuruvije pozivamo da se u utorak, 11. aprila 2006. u 12 časova okupe u Svetogorskoj ulici, ispred broja 35, na mestu gde je 11. aprila 1999. ubijen naš kolega. U ime članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije venac će položiti predsednica NUNS-a Nadežda Gaće.


 


 


U Beogradu, 10. aprila 2006.                                                Sekretarijat NUNS-a


 

Tagovi

Povezani tekstovi