Sejdinović: Nemoguće je popraviti medijsku sliku u ovom političkom kontekstu

Naša zemlja dramatično, i zasluženo, brzo pada na listama zemalja rangiranih po nivou medijskih sloboda„, ukazao je Sejdinović.

On je objasnio da su novinarske i medijske organizacije, uključujući i NDNV, svesne da je „nemoguće popraviti medijsku sliku u ovom političkom kontekstu„.

Da je nemoguće „naterati jednu vlast koja počiva na kontroli medija i ukidanju javnog dijaloga da prestane svoje ritualno, sadističko iživljavanje nad medijima„, precizirao je Sejdinović.

Naterati ih, kako je napomenuo, „da obustave tu jeftinu manipulaciju koja ne bi trebalo, po zakonima logike, da ima prođu ni u osnovnoj školi, a ipak među takozvanim narodnim masama pali“.

 

Ali, hteli smo da stvari isteramo na čistac – da ih učinimo javnim i prepoznatljivim. Ne samo da ljudi ponavljaju tu ofucalu frazu o kontroli medija i cenzuri„, obrazložio je Sejdinović, „već da prepoznaju i mehanizme te kontrole i manipulacije„.

Hteli smo da držimo čas medijske pismenosti i pokušamo da sprečimo da bilo ko u budućnosti vrši ovakav patološki eksperiment nad novinarima i medijima, a da to građani ne primete i ne ustanu protiv toga„, predočio je predsednik NDNV.

Meseci i godine pred nama„, predvideo je Sejdinović, „pokazaće da li smo uzalud energiju trošili, da li smo uzalud podnosili teške udarce i pritiske koje su dolazili sa raznih, često neočekivanih strana„.

Upravo zbog toga treba reći da je društvo u kojem živimo – upotrebiću jednu tešku reč – pogano i da je skoro svaki njegov molekul sazdan od korupcije„, smatra Sejdinović.

Prema njegovoj oceni, „u pitanju je društvo u kojem je vrlo lako postati isti onakav monstrum kakvi su oni koji predstavljaju personifikaciju zla protiv koje se borimo„.

Tagovi

Povezani tekstovi