Servilnost jedini kriterijum

 


Beograd-Miroljub Joković, jedan od učesnika konkursa za generalnog direktora Radio-televizije Srbije, oštro je juče kritikovao ponbovni izbor Aleksandra Tijanića na tu funkciju. Joković, koji ima čak dva doktorata, reizbor srednjoškolca Tijanića poredi sa izborom medecinske sestre za načelnika neurohirurgije!


Joković je Tijanića optužio da je „novinarstvo degradirao u politikantsko profiterstvo“, i dao „lični doprinos u medijskoj satanizaciji Srba“!


-Znajući da je naš vrednosni sistem tragično poremećen, degradiran i srozan u neopartijske splačine, nisam gajio ni najmanju iliziju da mogu doći na čelo ove, višestruko važne nacionalne institucije. Nažalost, svima je jasno da vlast na čelu ovakvih ustanova želi da vidi samo provereno poslušne ljude. Taj poilitikantski uslov ja, zaista, ne ispunjavam, i jasno mi je bilo da su favoriti oni koji su najubedljivije dokazivali svoju partijsku servilnost i spremnost da ispunjavaju sve, pa i najbesmislenije ambicije vlastodržca-primećuje Joković i ističe da je sada jasno „ko je čiji miljenik, odnosno, službenik“.


Inače, spisak Tijanićevih protivkandidata bio je strogo čuvana tajna više od deset dana, iako je reč o izboru na javnu funkciju u ustanovi koju delom, putem pretplate, finansiraju  i građani Srbije!


-Tijanićevi konkurenti su bili ugledni novinari RTS poput Dragane Abramović, Aleksandra Vlajkovića, Jovice Lazića, Svetozara Nedeljkovića  i Miloša Tanaskovića, kao i Miroljub Joković i Zoran Cvetković, koji nisu radnici ove televizije….Inače, iako je striktno navedeno, Tijanić nije priložio dokaze o poznavanju jednog stranog jezika! Međutim, nemam kome da se žalim, samo mogu da se obratim sudu-priča Filip Mladenović.


Neki od Tijanićevih protivkandidata sa kojima je juče novinar Kurira kontaktirao bili su više nego uplašeni i nisu smeli da komentarišu u vezi sa tim izborom, dok su drugi izbegavali naše uporne pozive.


-Imao bih mnogo toga da kažem, ali ne mogu jer i dalje radim u kući u kojoj je Tijanić glava. Razumite me- zamolio je jedan od njih, koji je zahtevao anonimnost.


(J.J.)

Tagovi

Povezani tekstovi