Šešelj zapretio da će „svesti račune“ sa glavnim urednikom i direktorom „Blica“

Posle niza uvreda na račun srpskih poslanika, ministara, političkih neistomišljenika, Hrvata, Muslimana, Evropske unije, i brojnih pojedinaca za koje proceni da mu iz nekog razloga smetaju, lider SRS i šef poslaničke grupe ove stranke u Skupštini Srbije obrušio se na „Blic“.

U pretećem i primitivnom tonu, haški osuđenik kome je suđeno zbog rasprivanja mržnje i podsticanja ratnih zločina, sada je zapretio „Blicu“, glavnom i odgovornom uredniku „Blica“ Predragu Mihailoviću, kao i direktoru „Blica“ Veselinu Simonoviću, uporedivši pritom „Blic“ sa „Dnevnim telegrafom“ ubijenog novinara Slavka Ćuruvije.

Šešelj preti „Blicu“ zato što beskompromisno vodi borbu protiv svega što predstavljaju on i njegova retrogradna i nasilnička idelogija usmerena isključivo ka podstrekivanju zla u ovom društvu. „Blic“ borbu protiv tog kancera srpskog društva smatra svojom profesionlanom i moralnom obavezom i sasvim sigurno neće odustati.

„Najprljaviji“, „najpokvareniji“ samo su neki od „epiteta“ koje Šešelj u svom poslednjem obračunu, započetom iza kompjuterske tastaure. zalepio „Blicu“. Šešelj je verovatno iznerviran današnjom naslovnom stranom na kojoj se našao zahvaljujući umobolnim pretnjama koje je uputio poslanici Aleksandri Jerkov i jasnim zahtevom „Blica“ da država takvom siledžijstvu stane na kraj.

Zato što uporno skrećemo pažnju na to koliko je njegovo delovanje opasno, ali i na sve gadosti, prostakluke, prozivke i uvrede koje bez ikakvih sankcija seje u javnoj sferi, insistirajući na tome da je reč o haškom osuđeniku, „Blic“ očito vrlo ozbiljno „žulja“ prvog čoveka radikala.

Njegove pretnje upućene „Blicu“ i uredništvu prenosimo u celosti.

Takođe, naveo je i da će uskoro „svoditi račune“ sa urednicima „Blica“ Veselinom Simonovićem i Predragom Mihailovićem.

– Uskoro dolazi dan mog svođenja računa sa Veselinom Simonovićem i Predragom Mihailovićem. Demokratska stranka je već na izdisaju, a ona hulja Nenad Čanak plaćeni instrument vlasti. Ali iz kog budžaka se javi ova glupača Brankica Janković, navodni poverenik za zaštitu ravnopravnosti – napisao je Šešelj.

– Nema sumnje da je „Blic“, posle Ćuruvijinog „Dnevnog telegrafa“, najprljaviji i najpokvareniji dnevni list koji je ikada izlazio u Srbiji. Precizno evidentiram koliko su me puta nazvali ratnim zločincem i pravim kolekciju pogromaških tekstova u kojima me obasipaju lažima i klevetama – napisao je Šešelj na društvenoj mreži Tviter.

„Blic“ godinama ukazuje da Šešelju odavno nije mesto u političkom životu Srbije. Bez obzira na to, mi ćemo nastaviti kao i do sada da javnosti ukazujemo na njegovu mržnju koju neprekidno širi, „otrovne“ stavove o svemu i svakome, uvrede, psovke, primitivizam, bezobrazluk…

Možda će se institucije, pa i na osnovu našeg pisanja, nekada „uhvatiti“ za glavu i promisliti zašto je uopšte takvom čoveku, uz sve to osuđenom u Haškom tribunalu, dozvoljeno da „truje“ javni prostor kada i kako poželi bez ikakve posledice. I šta će biti ako neke od svojih bolesnih pretnji pokuša da ostvari?

Tagovi

Povezani tekstovi