Šest meseci kućnog zatvora zbog pretnji Jovani Jeremić

Jovana Jeremić, Snimak ekrana: Jutjub/Novo jutro
Jovana Jeremić, Snimak ekrana: Jutjub/Novo jutro

Posle sklapanja sporazuma o priznanju krivice s Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, S. M. iz Apatina osuđen je na šest meseci kućnog zatvora zbog pretećih poruka koje je uputio novinarki Jovani Jeremić.

Izrečena mu je i mera zabrane prilaska i komunikacije sa novinarkom u trajanju od jedne godine, navodi se u saopštenju tog tužilaštva koje prenosi Tanjug.

 

Sporazum je po zaključenju prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu i prihvaćen je istog dana presudom. S. M. je na saslušanju prvo negirao izvršenje krivičnog dela, a nakon sprovedenog dokaznog postupka je priznao i zaključio sa tužilaštvom sporazum. Novinarka Jeremić je juče dala svoj iskaz u svojstvu oštećene u tužilaštvu i pridružila se krivičnom gonjenju, ali nije istakla imovinskopravni zahtev.

 

Nakon saslušanja okrivljenog 7. avgusta na predlog tužilaštva S. M. je određen pritvor.

 

On se tereti za krivično delo ugrožavanja sigurnosti. Neke od poruka za koje se sumnjiči, a koje je primila Jeremićeva su: „Uništićemo te iz principa, jer je sa nama uvek Nevolja”, kao i: „Misliš ako je Velja pao da nismo podelili pozicije”, te da kupi kartu iz Srbije u jednom pravcu ili će u suprotnom jesti žito na njenoj sahrani.

 

Tagovi

Povezani tekstovi