Šestomesečni zatvor za premlaćivanje novinara

Mitrić je izjavio Tanjugu da je na taj način potvrđeno da mu je Todorović naneo teške telesne povrede, 12. septembra 2005. godine uveče, u ulazu zgrade u centru grada u kojoj je stanovao. On je objasnio da je tužbu protiv Todorovića podneo opštinski javni tužilac iz Sremske Mitrovice Duško Kardaš, pošto je njegovom lozničkom kolegi oduzeto pravo postupanja. Tužilac je u završnoj reči kao otežavajuću okolnost naveo policijsku pripadnost optuženog.
„Tužilac je ocenio i da to nije bio samo napad na mene lično nego i na javnu reč uopšte”, naveo je Mitrić.
Novinar je dodao da je njegov advokat Dušan Vladić posebno ukazao na mesto, vreme, okolnosti i brutalnost napada koji je samo srećom preživeo. Prema Mitrićevim rečima, Todorović i njegov advokat i juče su izrazili žaljenje što mu se to dogodilo. On je dodao da je Todorović poricao da je izvršilac krivičnog dela za koje je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.
„Moj advokat i ja ćemo predložiti tužiocu podrobno proučavanje spisa, a ponudićemo i neke nove pojedinosti, radi obnavljanja postupka kako bi se pred licem pravde našli i Todorovićevi nalogodavci i saučesnici”, zaključio je Mitrić.
Za brutalni napad na lozničkog novinara javnost je tražila da bude kvalifikovan ne kao pokušaj ubistva nego kao nanošenje teških telesnih povreda. Mišljenje eksperata sudske medicine bilo je da su povrede mogle da imaju i smrtonosan ishod. Tanjug


Tanjug
 

Tagovi

Povezani tekstovi