Prijava

SHARE: Trening zaštite podataka o ličnosti

Foto: SHARE Fondacija
Foto: SHARE Fondacija

SHARE Fondacija u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji organizuje onlajn trening iz oblasti zaštite podataka o ličnosti za novinare i medijske organizacije širom Srbije.

Cilj treninga je da unapredi poštovanje zaštite podataka o ličnosti i pomogne medijima da implementiraju propise, standarde i dobre prakse u skladu sa njihovim mogućnostima. Sprovođenje treninga je podržano u okviru projekta Misije OEBS-a u Srbiji “Konsolidovanje procesa demokratizacije u sektoru bezbednosti u Srbiji”, koji je finansijski podržala Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju.

 

Treninge će držati stručnjaci SHARE Fondacije iz oblasti prava na privatnost, zaštite podataka i digitalne bezbednosti, kao i predstavnici Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Očekivano trajanje dvodnevnog treninga je do 5 sati ukupno.

 

Neke od tema koje će se obrađivati na treninzima su: ekonomija podataka, pravni osnovi i principi obrade podataka o ličnosti, zaštita podataka i novinarski izuzetak, prava građana, tipične povrede privatnosti, procedure za zaštitu prava, značaj dobrih praksi digitalne bezbednosti za zaštitu podataka.

 

Tokom juna biće održan serijal dvodnevnih treninga, a planirane termine i registraciju možete videti na ovom LINKU.

 

Registracija će biti otvorena najkasnije do 21.05.2021, u zavisnosti od iskazanog interesovanja.

Tagovi

Povezani tekstovi