Signal stigao iz Berana

Prema zvaničnoj poternici na osnovu koje je uhapšen, Vuk Vulević je osumnjičen za šverc oko 200 kilograma kokaina iz Kolumbije do SCG, zbog čega je još u decembru prošle godine uhapšen njegov ortak iz preduzeća „Montplus kompani“ Vuksan Cemović, takođe, Beranac.
Po svim najavama, međutim, tema razgovora Vulevića sa inspektorima i istražnim organima u Podgorici biće i ubistvo Duška Jovanovića, direktora i glavnog urednika lista „Dan“. I neki policijski zvaničnici, naime, tvrdili su ranije da se na listi osumnjičenih za taj atentat nalazi Vulević, zajedno sa Baraninom Arminom Mušom Osmanagićem, mada takva sumnja nije dobila i zvaničnu formu, recimo, od tužilaštva.
Prema pisanju medija, a to iz policije nikada nije demantovano, u „golfu“ iz kojeg je 27. maja prošle godine pucano na Jovanovića, bili su i Vulević i Osmanagić, koji je u međuvremenu pobegao iz Crne Gore. Zbog iste sumnje uhapšen je Podgoričanin Damir Mandić i njemu se već sudi pod optužbom da je učestvovao u ubistvu prvog čoveka dnevnika „Dan“.
Koliko će Vulevićev iskaz pomoći da se rasvetli ubistvo Duška Jovanovića tek će da se vidi. Za sada je u prvom planu interesovanja javnosti njegovo pomalo iznenađujuće hapšenje u Beogradu, pošto se verovalo da se odavno nalazi u inostranstvu, i to u Španiji, odakle je, navodno, jednom stigla i razglednica sa izrazima podrške na zatvorsku adresu Damira Mandića.
Po saznanjima „Novosti“, signal beogradskoj policiji stigao je upravo iz Berana, gde su inspektori MUP imali „operativna saznanja“ o kretanju Vulevića.


Č.P.-M.S.

Tagovi

Povezani tekstovi