Simonović podneo još tri tužbe

Simonović, koji je optužen da je naručio paljenje kuće novinara Žig infa Milovana Jovanovića, tužio je njega, zatim Matorčevića i bivšeg komunalnog inspektora Grocke Srećka Vasića, tražeći da mu plate odštetu od 300.000 dinara zbog objavljenih tekstova. Vasić je u jednom tekstu bio sagovornik, te je zbog toga predmet tužbe, a Jovanoviću je tužba stigla na adresu kuće koja je izgorela 12. decembra.

Željko Matorčević kaže za naš list da će tuženi angažovati pravni tim, a da će za svedoka pozvati i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, s obzirom da je sve što je napisano u tekstu zbog kog Simonović tuži, citat Vučićević reči „koje su i navedene“.

– Kako okarakterisati ovoliki broj tužbi od strane Simonovića, nakon što je počelo suđenje njemu kao nalogodavcu za paljenje kuće kolegi Jovanoviću? Nikako drugačije nego još jedno demonstriranje sile od strane Simonovića, i vrlo verovatno Srpske napredne stranke, jer se niko od njih, povodom najnovije situacije u Grockoj, nije oglasio. Naprednjaci u Grockoj i dalje nemaju svog predsednika, osim Simonovića koji im se smeši zajedno sa Vučićem sa velikog panoa na ulasku u prostorije stranke u Grockoj – kaže Matorčević za Danas.

On dodaje da je Simonović već izgubio jednu tužbu protiv Jovanovića, Vasića i njega, a sada tuži po istoj, samo ne goni krivično već parnično.

U Simonovićevoj tužbi stoji da su se Matorčević, Jovanović i Vasić, zajedničkim podneskom 3. septembra prošle godine obratili Opštinskom pravobranilaštvu Grocke iznoseći ‘vrlo uvredljive kvalifikacije’ na račun Simonovića ‘povredivši mu čak i najdublja osećanja prema ocu’, zbog čega on traži 300.000 dinara.

– Suđenje je već zakazano. Što je najironičnije, on u tužbi navodi citate iz dokumenta koji smo predali Opštinskom javnom pravobranilaštvu. Odakle njemu pristup tom dokumentu, a pritom nama Javno pravobranilaštvo nije ni odgovorilo na taj dopis. Takođe, isti takav dopis je poslat i drugim republičkim institucijama, međutim Simonović to ne navodi u tužbi. To je jasan dokaz da Simonović u Grockoj ima pristup svemu i svačemu i da isto tako o svemu odlučuje – ističe Matorčević. Prema njegovim rečima, u jednom od tekstova od pre nekoliko godina za kojeg ga je Simonović tužio postojao je i audio dokaz kako Simonović vređa novinare Žig infa na jednoj od sednica GO Grocka.

– Uprkos tome, prema tužbi njemu je povređena ugled, čast ili šta već. Neverovatno – zaključuje naš sagovornik.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović kaže za Danas da je Srbija postala zemlja apsurda i besmisla „i da se situacija ne otima kontroli, da ne postaje sve strašnije, ovo bi bilo smešno“.

– Ovako, ovakve situacije, koliko god zvučale besmisleno u prvom trenutku, pokazuju stepen bahatosti, bezobrazluka, čak i psihičke poremećenosti sistema koji nam je Vučić sa svojim malim, lokalnim Vučićima konstruisao. Mi živimo u društvu u kome više nema ni trunke normalnosti, pa ovakav Simonovićev gest jeste samo jedna od mnogih u nizu odvratnih i bahatih demonstracija sile i oholosti prema građanima Srbije. Svakako, najviše prema čoveku koga je umalo ubio, ali i prema svima nama – naglašava Ćorović. Prema njenim rečima, Simonovićeve tužbe jasno govore – „mi (članovi SNS) smo svemoćni i radimo šta nam se prohte! Može nam se!“

Bivši predsednik NUNS-a Slaviša Lekić kaže da je šokiran koliko su junaci Dušana Kovačevića prisutni, životni i sveži, „kao da ih je majstor juče opisivao“.

– I ovaj naš Dragoljub Simonović je, kao i Kovačevićev Ilija Čvorović, paradigma, samo što je Čvorović bio zatvorenik a ovaj naš je pritvorenik i osumnjičeni, ovaj današnji je vučićevac a onaj stariji je staljinista, Čvorović voli svoju državu i identifikuje se sa narodom, Simonović predstavlja narod i misli da je on država, Čvorović misli da je bio žrtva, Simonović od sebe pravi žrtvu – ističe Lekić, podsećajući da Čvorović nije odustao do poslednjeg časa i da on ne isključuje mogućnost da Simonović, na kraju, izađe kao pobednik.

– Jer, kako „oholi, sujetni i samovoljni vlastodržac bahatog, nehumanog i nadasve nemoralnog i kriminogenog ponašanja’, čije shvatanje politike su „otimačina i kriminalne radnje“ može dobiti ulicu koja se zove po njegovoj familiji? Tu ulicu nije on oteo, nije mu familija dala u nasleđe – država mu je dala – ističe Lekić, izražavajući zabrinutost da će mu država i u sudskom postupku dati za pravo.

UNS će pomoći Jovanoviću

– Pravni tim Udruženja novinara Srbije pomoći će Milanu Jovanoviću da se odbrani od izmišljenih optužbi Dragoljuba Simonovića čiji je cilj zastrašivanje novinara Žig infa. Bilo bi jako dobro da se Srpska napredna stranka izjasni o ovom potezu svog funkcionera – istakao je za Danas predsednik UNS-a Vladimir Radomirović.

Simonović bez komentara

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović nije želeo da se izjasni o podnetim tužbama, niti da odgovori na pitanje Danasa da li eventualno namerava da ih povuče, nakon svih događanja.

Bodrožić: Ovde država ne postoji

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić naglašava za Danas da su sve aktivnosti bivšeg predsednika opštine Grocka i jednog od vodećih naprednjaka u zemlji u skladu sa njegovim moralnim aktivnostima.

– Čovek koji je, ako ćemo verovati optužnici, naručio paljenje kuće novinara, ima malo ljudskih osobina. U skladu sa tim je i ova njegova tužba i sve aktivnosti u poslednje vreme. Po društvenim mrežama ponovo huška na novinare Žig infa. Oholost i bezobzirnost Simonovića pokazuju da ovde nema države i da postoji moćna partija čiji članovi misle da mogu sve – da pokušaju da ubiju ljude a potom i da ih tuže, kaže Bodrožić za Danas.

Tagovi

Povezani tekstovi