Simonoviću određen pritvor od 30 dana, on negira krivicu

Portparol suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je Simonoviću sudija za prethodni postupak odredio pritvor kako ne bi uticao na svedoke i da ne bi uništio dokaze, kao i da ne bi ponovio krivično delo.

Simonović je prethodno pred sudom negirao svaku umešanost u napad na novinara Milana Jovanovića i paljenje njegove kuće.

Podsetimo, Simonović je uhapšen u petak, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da se sumnjiči za podstrekivanje paljenja kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina. Sam Jovanović je, neposredno posle napada, izrazio uverenje da je Simonović nalogodavac zbog pisanja o njemu.

Policija je 18. decembra uhapsila neposrednog izvršioca Aleksandra Marinkovića koji je priznao da je počinio to krivično delo, a tri dana kasnije je uhapšen organizator Igor Novaković, kao i Bojana Šijaški Cvetković koja je Marinkovića dovezla na lice mesta i posle hapšenja priznala je izvršenje krivičnog dela.

Prema saznanjima do kojih je tokom istrage došla policija, Simonović je preko jednog policijskog službenika Igoru Novakoviću preneo nalog da se napadne novinar portala Žig info Milan Jovanović, objasnio je Vučić u petak.

Novaković je potom angažovao Aleksandra Marinkovića koji je zapalio Jovanovićevu kuću u Vrčinu i Bojanu Cvetković Šijacki, koja je bila vozač.

„Obećano mu je 1.500 evra, Simonović mu nije dao, pa je policajac morao da da svojih 1.000 evra za izvršenje, ali je ćutao ‘zbog zapošljavanja u Grockoj’“, rekao je Vučić.

Simonović Dragoljub je predsednik opštine Grocka, predsednik Opštinskog odbora SNS i član Glavnog odbora SNS-a.

Tagovi

Povezani tekstovi