Sindikat novinara: Komisije leglo korupcije

sindikat-novinara-srbije

[box align=’box-left’ id=’7530′]

Očekivali smo da će naš projekat o organizovanju serije okruglih stolova predstavnika države, krupnog kapitala i zaposlenih, koji je trebalo da rezultira konačnim uspostavljanjem socijalnog dijaloga u medijima, dobiti podršku Ministarstva. Tim pre što je reč o istinskom evropskom standardu za koji se i Vi deklarativno zalažete. To se, međutim, nije dogodilo“, navedeno je u pismu upućenom ministru Ivanu Tasovcu.

Navedeno je da je komisija ministarstva i reprezentativnih medijskih udruženja, koja je odlučivala o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2015. godini odobrila najveće iznose članicama medijske koalicije – Lokal presu, UNS, NUNS, Kancelariji zaštitnika građana, Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, Asocijaciji medija, ANEM i Savetu za štampu.

Na tom primeru, kako ističu ironično, ministar je pokazao „pravi smisao medijske reforme“.

Sindikat u pismu navodi da su oni upozorili da će novi medijski zakoni uništiti srpsko novinarstvo, a da će komisije za projektno finansiranje „postati leglo korupcije“.

Tagovi

Povezani tekstovi