Sindikat: Šta će biti sa Novostima?

novosti-zgrada_670x0-nspm-rs

[box align=’box-left’ id=’7325′]

„“Ukoliko istraga sporne privatizacije nije završena, da li je moguće postojeću strukturu kapitala (63 odsto biznismen Milan Beko, 30 dosto Republika Srbija i sedam odsto PIO fond) smatrati polaznom osnovom za sprovođenje dalje privatizacije Novosti“, navodi se u otvorenom pismu SINOS-a Vučiću.

Taj sindikat od premijera traži i odgovor na pitanje zašto javnost nije obaveštena ukoliko je istragom utvrđeno da je bilo nepravilnosti u trgovanju akcijama te komapnije 2006. godine.

U pismu, SINOS podseća da Zakon o javnom informisanju propisuje da se, ako se do 1. jula ne proda državni kapital u medijima, privatizacija obavlja upisom besplatnih akcija zaposlenima, ali se ukazuje i na Uredbu Vlade od 26. marta, po kojoj prenos akcija nije moguć kod medija za koje u skladu sa zakonom nije pokrenut postupak privatizacije.

„Da li je, prema ovom scenariju, osnovan naš strah da je moguće ugasiti (list) Večernje novosti i kome bi to eventualno bilo u interesu“, navodi SINOS.

Sindikat traži objašnjenje i zašto nije realizovana odluka od 28. marta 2014. godine o spajanju „Novosti“ i štamparije „Borba“.

Tagovi

Povezani tekstovi