Siniša Kovačević: Dokle više taksa za RTS? Neka zarađuje pare

Siniša Kovačević,
Snimak ekrana: Jutjub/ Narodna stranka
Siniša Kovačević, Snimak ekrana: Jutjub/ Narodna stranka

Poslanik Narodne stranke i predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Siniša Kovačević izjavio je danas da bi trebalo ukinuti taksu za Radio-televiziju Srbije (RTS), jer za to više nema razloga, saopšteno je iz te stranke.

„Dokle više taksa za RTS? Ne vidim da se RTS više stipendira, neka zarađuje pare. Predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić je u predizbornoj kampanji izrikom tvrdio da takse neće biti“, rekao je Kovačević na sednici odbora.

 

 

Kovačević je naveo da Radio-televizija Vojvodine zaslužuje određenu vrstu pomoći jer je njena programska šema medijski neatraktivna i „pokriva 16 jezika“.

 

Poslanik Narodne stranke je upitao ministra informisanja i telekomunikacija Mihajla Jovanovića kada će biti dodeljena peta nacionalna frekvencija za emitovanje televizijskog programa.

 

 

„Šta je s petom frekvencijom dokle ćemo je čekati, šta se čeka kad su svi zakonski rokovi probijeni“, pitao je Kovačević ministra Jovanovića.

 

Kovačević je zamolio ministra Jovanovića da javne rasprave o zakonima budu organizovane blagovremeno, a ne da budu „u sredu uveče, a glasanje o zakonu u četvrtak ujutru“, jer to govori o samovolji vlasti.

Tagovi

Povezani tekstovi