Škoro podnosi tužbu protiv MUP-a zbog izjave Ivice Dačića

Ilustracija: Canva
Ilustracija: Canva

Povodom saopštenja ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića u kome se navodi da je novinar Srđan Škoro „pozvao na ubistvo Danila Vučića“, Škoro će podneti tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije.

 

Ivan Ninić, advokat Srđana Škora, saopštio je danas da je nedopustivo da jedna institucija poput MUP-a izdaje saopštenje kojim se krši presumpcija nevinosti, prejudicira ishod tužilačke istrage i saopštava presuda kojom je Škoro već osuđen i pre nego što je uopšte i saslušan u bilo kom postupku.

 

„U želji da demonstrira lojalnost i servilnost predsedniku države, Ivica Dačić, bez imalo stida, tvrdi da je Škoro pozvao na ubistvo Danila Vučića i pouzdano zaključuje da u rečima Škora ima elemenata krivičnog dela. On to, međutim, ne radi kao lider političke partije, već se krije iza MUP-a, čime nanosi nemerljivu štetu instituciji policije i stvara opasnu praksu obračuna policije sa građanima i političkim neistomišljenicima“, naveo je advokat.

 

Kada svi mediji prenesu izjavu ministra polcije, dodao je, u kojoj se eksplicitno tvrdi da je poimence označeni građanin i novinar pozivao na ubistvo sina Predsednika Republike, onda takva laž dobije institucionalnu potporu i jedino što Srđan Škoro može da učini je da podnošnjem tužbe zatraži sudsku zaštitu i da zbog lične sigurnosti neko vreme ne izlazi iz svoga stana.

 

„Protiv svih subjekata koji vode orkestriranu harangu protiv mog klijenta i pripisuju mu reči koje nije izgovorio, biće podnete adekvatne tužbe, imajući u vidu obim i intezitet pretnji koje mu putem društvenih mreža stižu u poslednjih 48 časova, kao posledica kampanje targetiranja“, istakao je Ninić.

 

U zemlji u kojoj su, navodi advokat, crtanjem mete na čelu, izvrtanjem reči i rečenica iz konteksta, život izgubili Slavko Ćuruvija i Oliver Ivanović, sada se istra receptura crne propagande sprovodi i prema novinaru sa biroa za nezaposlene, koji nije na liniji zadatka aktuelnog režima.

 

„Naravno da u rečima Srđana Škora nema elemenata ugrožavanja bilo čije sigurnosti, da nije izvršio bilo koje krivično delo i ‘nadničari’ koji u medijskom generalštabu Aleksandra Vučića, u okviru letnje programske šeme sluđivanja naroda i skretanja pažnje sa Rio Tinta, to odlično znaju. Uprkos tome oni pasionirano odrađuju svoju nadnicu i vode besprizornu kampanju s pozivom na linč čoveka koji nema način, a ni resurse da na takve napade odgovori argumentima u debatnim emisijama“, naglasio je Ninić.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi