Slika Mileta Veljkovića u „Kuriru“

Porodica najavljuje krivičnu prijavu, Ministarstvo kulture i informisanja zahteva zvaničnu reakciju tužilaštva. Uz tekst u kom ovaj tabloid piše o rezultatima istrage o pogibiji požarevačkog novinara Mileta Veljkovića, objavljena je fotografija na kojoj se vidi leš Mileta Veljkovića, koga spasioci kukama izvlače iz reke Velika Morava. Ta fotografija veoma je uznemirila porodicu poginulog.


„Ovo je strašno, prvo za mene i za decu. Ove slike nisam ranije videla, a ovo što sam danas videla je strašno. Ne mogu da zamislim da porodicu može neko ovako da uzdrma ponovo iz temelja“, kaže Miletova supruga Nada.


Ministarstvo kulture i informisanja podnelo je prekršajnu prijavu.


Pomoćnik ministra Dragan Janjić upozorava da se objavljivanjem ovih fotografija krši član 10. Evropske konvencije o ljudskim pravima koji se odnosi na zabranu ugrožavanja zdravlja i morala i zaštite ugleda i prava drugih.


„Ja ponovo pozivam javnog tužioca da se pozabavi ovim i drugim slučajevima sistematskog ponavljanja jednog vrlo ružnog i vrlo lošeg prekršaja“, pozvao je Janjić.


Supruga Mileta Veljkovića najavljuje krivičnu prijavu protiv „Kurira“.


Podsetimo, Ministarstvo kulture nedavno je podnelo jednu u nizu prekršajnih prijava protiv ovog dnevnog lista zbog objavljivanja fotografija iskasapljenog tela Smaila Tarića.


Reziltati postupka po toj prijavi još uvek su nepoznati javnosti.

Tagovi

Povezani tekstovi