Slikom i rečju direktno u svet

Beograd – Najčešće mesto okupljanja beogradskih i inostranih novinara, popularni Medija centar, od juče je ponovo počeo sa radom i to na novoj lokaciju, u Centru Sava. Kako je na jučerašnjem svečanom otvaranju novog prostora rekao izvršni direktor ove kuće Vladan Radosavljević, novinarima i medijima predat je na upotrebu „treći“ Medija centar.
– Dosad ih je bilo bar dva, prvi u Knez Mihajlovoj 25, drugi na Trgu Republike i zato je ovaj u Centru Sava nazvan treći medija centar – objasnio je Radosavljević obećavši da će Centar i dalje nastaviti dobro i profesionalno da se bavi svim poslovima iz oblasti medija. Nove, veće prostorije omogućiće ovoj kući da se ubuduće bavi i komercijalnim poslovima jer je, zahvaljujući Skupštini grada Beograda i Sava Centru, pod veoma povoljnim uslovima došla do nove lokacije.
Medija centar ukupne površine od 1.600 kvadrata odsad ima tri sale, od kojih je najveća površine oko 350 kvadrata i može da ugosti do 400 ljudi. Taj prostor, prema najavi Radosavljevića, služiće za velike skupove i promocije, druga, manja sala koristiće se za svakodnevne pres konferencije, dok je najmanja viđena kao prostor idealan za manje skupove i razne vrste škola i tečajeva. Sale su potpuno opremljene savremenom opremom za simultano prevođenje, prezentacije, video konferencije uz pomoć kojih će se beogradski događaji direktno, slikom i rečju odavde „seliti“ u Beč, na primer, ili bilo koji drugi kraj sveta.
Iako će većini medija nova, udaljenija lokacija verovatno predstavljati problem jer više nije „u krugu dvojke“, Radosavljević podseća da su i neki mediji počeli da se sele na drugu, novobeogradsku stranu, a i za razliku od stare lokacije na Trgu Republike, ubuduće niko neće morati da brine gde će parkirati svoje vozilo.
– Medija centar, zajedno sa objektima poput poslovne zgrade Ušće, Beogradskom arenom ili zgradom Jugopterola, postaće novi poslovni centar Beograda. U tom smislu kreće se i nova orjentacija Medija centra na pojačanim komercijalnim aktivnostima, okrećemo se privredi, promocijama i prezentacijama. Naravno, nećemo napustiti sve ono čime smo se dosad bavili, profesionalizacijom medija, njihovom analizom, ali i svim vrstama usluga koje smo pružali medijima – istakao je Vladan Radosavljević za Danas. Posao oko preseljenja Medija centra uspešno je završen, kako ističe, uz odličnu saradnju i pomoć Skupštine grada i Centra Sava koji se trenutno svi nalaze na zajedničkom poslu promocije novog centra.
Imajući u vidu da su se skoro svi veći skupovi, kongresi, seminari ili okrugli stolovi, gotovo uvek održavali baš u Centru Sava, na pitanje Danasa hoće li Medija i Sava Centar sada biti „ljuta“ konkurencija, Vladan Radosavljević ističe da je postignut dogovor da za sve manifestacije u tom kompleksu Medija centar bude medijski servis Centra Sava.
Iako je novi novinarski centar počeo sa radom tek juče, za danas su zakazane već dve pres konferencije. U toku je slanje obaveštenja na više od hiljadu adresa kojim će potencijalni klijenti biti obavešteni o svim uslugama koje pruža novi prostor Medija centra.


I. Vušković

Tagovi

Povezani tekstovi