Slučaj Ćuruvija još kod balističara

– Rešenje ubistva Slavka Ćuruvije se svaki put poteže pred izbore, a sada pošto su izbori prošli očekujem da se predmet malo „zaledi“. Smatram da je prikupljeno dovoljno dokaza za pokretanje istrage protiv osumnjičenih, a Specijalno tužilaštvo to može da uradi da hoće – naglašava Danilović.
Inače, slučaj Ćuruvija još uvek se nalazi na balističkom veštačenju, a tek nakon toga će predmet biti dostavljen Specijalnom tužilaštvu.
– Još uvek se radi balističko veštačenje, tek nakon toga istražni sudija Specijalnog suda dostaviće predmet Specijalnom tužilaštvu na odluku – istakla je Maja Kovačević, portparolka Specijalnog suda za Danas.
Kako je za naš list rekao specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, dodatne istražne radnje o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije još nisu gotove.
– Spis predmeta još nije kod nas. Ostala su neka veštačenja da se obave i tek kada budu završene istražne radnje videćemo šta je urađeno i onda odlučiti šta ćemo uraditi – naveo je Radisavljević.
Slavko Ćuruvija ubijen je na Uskrs 11. aprila 1999. u ulazu svoje zgrade u Svetogorskoj ulici. Do danas niko nije procesuiran za ovaj zločin, a u okviru istražnih radnji saslušano je preko 100 svedoka.


I. Pejčić – A. Roknić

Tagovi

Povezani tekstovi