Slučaj Dada Vujasinović: Moguće super veštačenje

dada-vujasinovic

[box align=’box-left’ id=’7210′]

Stefanović je rekao novinarima da bi se to super veštačenje obavilo u saradnji sa stranim partnerima, navodeći kao mogućnost za taj postupak labartoriju u Holandiji.

 „U ovom trenutku radna grupa MUP-a i državna Radna grupa rade na ovom slučaju i nadam se da bi ta superveštačenje predmeta i oružja mogli da daju neki odgovor…i bio bih zadovljan kada bi se u mom mandatu rešilo i to pitanje“, rekao je ministar.

Stefanović je, uz napomenu da sve stvari oko istrage nisu u rukama MUP-a, dodao da će, kada to bude moguće, javnosti biti obaveštena o svemu.

On je objasnio i da je super veštačenje dodatno veštačenje „koje će raditi labaratorija, na primer u Holandiji, sa kojom imamo posebnu saradnju“.

Prema njegovim rečima, tokom tog postupka, uz pomoć novih tehnologija videće se da li bi mogli da se otkriju dodatni dokazi. „Videćemo naravno da li će to biti moguće i da li će to dati neki dodatni rezultat…ne mogu da prejudiciram“, rekao je Stefanović.

On je istakao da, što se tiče MUP-a, postoji spremnost da primenimo sve da dođemo do odgovora u slučaju Dade Vujasinović.

Stefanović je napomenuo da nije uvek sve moguće uraditi samo voljom, jer ako nema dokaza ne možete nešto izmisliti, ali je izrazio nadu da će dodatno veštačenje dovesti do novih dokaza.

Novinarka „Duge“ Radislava Dada Vujasinović je pronađena mrtva 9. aprila 1994. godine u stanu na Novom Beogradu 

Tagovi

Povezani tekstovi