Slučaj Milan Pantić: Niti korupcije povezuju slučaj

Foto: Pixabay

List Večernje Novosti, čiji je novinar Milan Pantić ubijen pre 20 godina, smatra da je za rešavanje tog slučaja važan zaboravljeni sudski postupak za zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza, koji je do 2010. godine vođen protiv nekadašnjeg šefa kabineta predsednika Vlade Srbije, a danas advokata Nemanje Kolesara.

Postupak se vodio i protiv savetnika premijera za bezbednost Zorana Janjuševića i još dve osobe. Ova dva slučaja, danas je jasno i to, povezana su nitima korupcije i kriminala, a otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva novinara Milana Pantića zavisi od spremnosti pravosuđa da ponovo pretrese kupovinu preduzeća u Novom Popovcu, piše list.

 

U poslednjih godinu dana nije bilo novih dokaza koji bi ukazali na postojanje veze između ubistva novinara Pantića i privatizacije cementare Novi Popovac, navode za Novosti u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

 

Na vezu Nemanje Kolesara, kao i Zorana Janjuševića, sa ovom privatizacijom, a time i sa ubistvom našeg dopisnika, ukazivala je optužnica podignuta maja 2004. godine, navode Večernje novosti.

 

Kada je zahvaljujući rezultatima Radne grupe MUP-a 2013. godine napravljen pomak u rasvetljavanju Pantićevog ubistva, Kolesar i Janjušević su se našli među osobama koje su dale iskaz o eventualnoj umešanosti u ovaj zločin.

 

Desetak ljudi je saslušano na poligrafu, ali ne i Kolesar, koji je odbio. Janjušević je pre osam godina medijima kratko rekao da je na saslušanju u MUP ispričao da o Pantićevom ubistvu ne zna ništa, jer u to vreme nije ni bio na dužnosti u Vladi na kojoj bi mogao da stekne konkretnija saznanja.

 

Nemanja Kolesar je i tada, kao i danas, izabrao ćutnju, a pitanja redakcije Novosti o njegovim saznanjima o jagodinskom zločinu ponovo su ostala bez odgovora.

 

Ista osoba koja je metalnom šipkom u glavu zadala smrtne udarce novinaru Večernjih novosti iz Jagodine Milanu Pantiću dan ranije je stajala ispred njegove zgrade, tajno ga pratila i posmatrala ulaz, pišu danas Novosti povodom 20. godišnjice od ubistva svog novinara.

 

Čovek koji ga je vrebao nije bio neprimećen od prolaznika i komšija, a njegov lik prepoznat je sa fotografije i foto-robota izrađenog po liku ubice na osnovu zapažanja građana.

 

Ubica, ili grupa njih, poslat je u Jagodinu sa jasnim zadatkom – ućutkati novinara koji je, radeći svoj posao, bio smetnja pljačkaškoj privatizaciji cementare u Novom Popovcu, pišu Večernje novosti.

 

Tim MUP uspeo je da iscrta šemu zločina i sklopi najverovatniju sliku svirepog ubistva, sa jasnim motivom i tragovima, imenima izvršilaca i nalogodavaca.

 

Sva lica koja su navedena kao potencijalni svedoci u izveštajima Radne grupe MUP saslušana su.

Tagovi

Povezani tekstovi