Smajlović: Novinari važan deo društva, moraju biti ponosniji na sebe

Foto: Medija centar
Foto: Medija centar

Novinarka Ljiljana Smajlović, koja je na prijemu povodom Vidovdana odlikovana ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena, navodi da nije sigurna koliko priznanja i poštovanja to odlikovanje može da donese novinarstvu u celini, ali ukazuje na to da su novinari važaniji deo društvo, nego što to društvo sada zna

Kako kaže za Tanjug, novinari ne dobijaju dovoljno ni priznanja ni poštovanja i to nije samo slučaj u ovom društvu.

 

„Volela bih da može da pomogne to dobiti Karađorđevu zvezdu kao novinar u Srbiji, ali nisam sigurna da će pomoći. Novinari su važniji deo društvo nego što društvo sada zna i novinari moraju da budu više ponosni na sebe i da više traže za sebe“, kazala je Smajlović.

 

Smatra da je naše novinarstvo mnogo bolje nego što misli za sebe, mada sa pravom o sebi loše misli. Ali volela bih da se ne prezire i nesamoponižava jer mi imamo mnogo razloga da budemo ponosni na sebe, na svoju istoriju, dodaje.

 

Navodeći da je rođena u Sarajevu, Smajlović kaže da je Vidovdan važan za pitanje identiteta i porekla i toga šta Srbija znači, šta znači doći u Srbiju.

 

„Srbija je bila jako dobra prema nama koji smo došli ovde i ja se često pitam da li ljudi razumeju do koje mere je ovo divna zemlja, koliko je ovde divan narod i velikodušan i širokogrud prema drugima. To je mnogo bolji narod nego što o sebi misli“, navodi Smajlović.

 

Tagovi

Povezani tekstovi