Sonja Liht na čelu UO „Politike“

Ovu dužnost u prethodnom mandatu obavljao je Emir Kusturica, dok Matija Bećković nije dao saglasnost da bude kandidat za novog predsednika Upravnog odbora. Kako navodi „Politika“, Lihtova je izabrana na predlog Gorana Markovića i Slobodana Markovića.


Potpredsednici Upravnog odbora su Jovan Simić, zastupnik državnog kapitala u „Politici“ a.d. i Predrag Mihajlović, zamenik predsednika „Komercijalne banke“, koji je već obavljao ovu dužnost.


Rad novog Upravnog odbora nastavljen je prvom redovnom sednicom na kojoj je razrešen dužnosti generalni direktor „Politike“ a.d. Zoran Vacić, a za v.d. generalnog direktora, najduže na tri meseca, postavljen je Milorad Gušavac, koji ima dugogodišnji staž u „Politikinoj“ kući. Do tada bi Upravni odbor trebalo da na ovu funkciju dovede menadžera koji bi mogao da unapredi rad „Politike“ a.d.


Na kraju sednice Goran Marković, filmski i pozorišni reditelj, povukao se iz Upravnog odbora „Politike“ a.d, sa obrazloženjem da ne želi da učestvuje u dramatičnim odlukama sa kojima nema nikakve veze, piše „Politika“.


 

Tagovi

Povezani tekstovi