Španija: Seksualni napad uživo – muškarac uhapšen nakon što je dodirivao TV reporterku

slika: canva
slika: canva

Španska policija uhapsila je muškarca zbog sumnje da je seksualno napao novinarku nakon što ju je navodno dodirivao dok se ona uživo uključila u televizijski program

 

Isa Balado je izveštavala o pljački u Madridu u utorak kada joj je prišao muškarac i uhvatio je, kako izgleda, za zadnjicu, što je on negirao kada se ona suočila s njim.

 

Balado je pokušala da nastavi da izveštava, ali ju je prekinuo voditelj u studiju.

 

„Isa, oprosti mi što te prekidam… ali da li ti je upravo dodirnuo guzu?“, upitao ju je Načo Abad.

 

Novinarka je potvrdila, a Abad joj je rekao da dovede „idiota“ pred kameru, na šta se kamera pomerila kako bi prikazala i Isu Balado i muškarca koji je stajao pored nje i osmehivao se.

 

„Koliko god da želite da pitate sa kog smo kanala, da li zaista morate da mi dodirnete zadnjicu? Upravo sam u programu uživo, radim“, rekla mu je Balado.

 

Muškarac je tada negirao da ju je dirao, a dok je odlazio pokušao je da je dodirne po glavi.

 

Policija je kasnije saopštila da je muškarac uhapšen zbog navodnog napada na novinarku dok je ona bila u živom televizijskom uključenju.

 

Mediaset Espalja, vlasnik informativnog kanala, u saopštenju je izrazila podršku novinarki zbog „apsolutno nepodnošljive situacije“ koju je pretrpela i da „kategorički osuđuje bilo kakav oblik uznemiravanja ili agresije“.

 

Španska ministarka rada Jolanda Dijaz rekla je da ovaj incident ne bi trebalo da prođe nekažnjeno.

 

„Zbog mačizma, novinarke trpe ovakve seksualne napade, a agresori se ne kaju pred kamerama“, napisala je ona na društvenoj mreži Iks.

 

Incident je usledio usred velikog skandala u Španiji u kojem su glavni akteri bili predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales i reprezentativka Dženi Ermoso.

 

Španija je prvi put postala prvak sveta u konkurenciji žena, a tokom ceremonije dodele pehara i slavlja, Rubijales je poljubio Ermoso u usta.

 

On se potom našao na žestokom udaru kritika, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je suspendovala Rubijalesa, koji se sada suočava i sa krivičnim postupkom posle tužbe fudbalerke.

 

Rubijales je tvrdio da je poljubac bio obostran, a Ermoso je uzvratila da na njega nije pristala.

 

Iako je odbijao da da ostavku, Rubijales je pod pritiskom saopštio da će se ipak povući sa čelnog mesta španskog fudbala, kao i iz Izvršnog odbora Evropske fudbalske unije.

Tagovi

Povezani tekstovi