Sportski komentator Aleksandar Stojanović napustio RTS

Aleksandar Stojanović, Snimakk ekrana RTS
Aleksandar Stojanović, Snimakk ekrana RTS

Čuveni sportski komentator Aleksandar Stojanović, zvani Aca Informacija, napustio je RTS. Kako Danas saznaje, Stojanović je uzeo godinu dana neplaćeno bez ideje gde će i kako nastaviti svoju karijeru.

– Aca je nezadovoljan uslovima na RTS-u, svojom platom i uopše uslovima rada. Zbog toga je uzeo godinu dana neplaćeno, a šta će kasnije, verujem da ni sam ne zna – kaže izvor Danasa blizak RTS-u.

 

Stojanović je medijsku karijeru započeo 1993. godine u ranim studentskim danima, u programu Radio Indeksa.

 

Nakon godinu dana u ovom mediju, preselio se u redakciju sportskog nedeljnika „Tempo”, gde je učio osnove sportskog žurnalizma.

 

Prešao je na BK Televiziju 1995. godina. Posle deset godina provedenih na tom poslu, pristupio je redakciji medijske kuće B92, a nakon prelaska na RTS postaje poznat široj narodnoj publici zahvaljujući svojim visprenim i duhovitim opaskama, i poznavanju prilika zbog čega je dobio nadimak “Aca informacija”.

 

Stojanovićev način vođenja prenosa, odnosno komentarisanja sportskih događaja, a prevashodno fudbala, neretko je predmet kritike gledalaca i nekadašnjih kolega.

 

Milojko Pantić je govoreći o mlađim kolegama apostrofirao Stojanovića kao nekoga ko „ima žicu za reportera”, a na njegovo komentarisanje utakmica osvrnuo se i Zvonko Mihajlovski ističuči kako je Stojanović poznavalac “dosta detalja nevezanih za same događaje na terenu”.

 

Tagovi

Povezani tekstovi