Sprečiti pad tiraža

Ona je rekla da se za to mesto traži osoba koja će ponuditi  najkreativniji i najverodostojniji program svog viđenja budućeg profila Politike i podizanja tiraža koji je, prema njenim rečima, u dramatičnom padu, prenosi TV B92.


Ocenjujući da je Politika „vukla malo na jednu stranu“, Lihtova je dodala da list treba da ponudi objektivnost i otvorenost i dateži vrednostima koje Srbiju vode napred.


Medijska grupa VAC (WAZ) podržala je inicijativu za raspisivanje konkursa za mesto glavnog i odgovornog urednika lista Politika. Kako se ističe u saopštenju, u izdavačkom preduzeću je odlučujuće daproizvod bude dobar, štoje merljivo po prodatom tiražu, „a glavni i odgovorni urednik mora na tome da radi“.


Podsetimo, nemački VAC i Politika a.d. suvlasnici su preduzeća Politika novine i magazini, koje izdaje dnevnik Politika. Inicijativu za raspisivanje konkursa za mesto glavnog i odgovornog urednika ovog dnevnog lista, potekla je od Politike a.d. koja ima odlučujući glas u poslovima uređivačkog sadržaja, a VAC u ekonomskim i finansijskim poslovima. Inače, nedavno je smenjena dosadašnja glavna i odgovrona urednica Politike Ljiljana Smajlović, dok je generalni direktor PNM-a Srđan Janjićijević podneo ostavku na tu funkciju.


J.D.

Tagovi

Povezani tekstovi