Srbija dobila „Zdravstveni pregled“

Beogradski „Ecoprint“, izdavač dnevnog ekonomskog lista „Pregled“, predstavio je juče u Beogradu „Zdravstveni pregled“, svoje novo izdanje – novine namenjene zdravstvu, socijalnoj politici, farmaciji i stomatologiji. U ovaj projekt, naša kuća, kao deo svetske izdavačke grupe „Handelsblat -Vol Strit Žurnal“, istakao je Dušan Jugović, glavni i odgovorni urednik lista, ušao je na osnovu saznanja o čitanosti sličnih novina u inostranstvu, u Slovačkoj, Češkoj, Nemačkoj.

„Zdravstveni pregled“ će izlaziti jedanput mesečno, a obaveštavaće zdravstvene radnike, ali i sve ostale građane, o dešavanjima u oblasti zdravstva, njegovoj reformi, novim uredbama u ovoj oblasti, zakonima, sindikalnim zahtevima, ali i materijalnim i finansijskim problemima, kako zaposlenih u zdravstvu, tako i onih koji rade u farmaceutskoj industriji, proizvodnji medicinskih sredstava i opreme. Kao specijalno izdanje, u okviru novina će izlaziti i lekarski list – „Medicus“, u kome će poznati autori obrađivati najaktuelnije teme iz različitih oblasti medicine. Stručni dodatak je, kako se čulo, namenjen prvenstveno lekarima opšte medicine u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kojima je potrebna kontinuirana edukacija.


Novine sa sličnim konceptom izlaze i u Slovačkoj, već deset godina, istakao je Miloš Nemeček, urednik tog lista, a za pohvalu je da su istaživanja pokazala da 95 odsto lekara u Slovačkoj zna za pomenute novine, a njih 70 odsto ih i redovno čita.


„Zdravstvo u Slovačkoj je na prekretnici, jer ove godine počinju da se sprovode reforme. Zbog toga očekujem da će teme biti slične, kao i u specijalizovanom izdanju koje će izlaziti u Srbiji, naglasio je Nemeček.

Jelena Blagojević

Tagovi

Povezani tekstovi