Srećan nam drugi rođendan

Preživeti dve godine u srpskoj medijskoj žabokrečini smatra se antalogijskim uspehom. A postati najtiražniji dnevni list u zemlji za samo dve godine smatra se nemogućom misijom. E, mi smo to uspeli. Radeći isključivo u interesu građana Srbije, Kurir je postao najbolji, uspevši da se ne uprlja i  ne udavi. Hvaljeni i osporavani, saplitani i napadani od prvog dana, dočekali smo da nam čak i najveći neprijatelji priznaju da se bez nas više ne može zamisliti hrabra i pismena Srbija.


Poštujući načelo „Nas čitaju svi, mi slušamo samo svoje čitaoce“, Kurir je za samo dve godine uspeo da postane najtiražniji i najuticajniji dnevni list u Srbiji, novine sa integritetom (i mudrim) kojima se veruje i jedan od retkih medijskih azila u kome nema mesta za korumpirane političare, nadobudne zvezdice, prevarante, vaćaroše, državne i privatne nesretluke… Ulazak u treću sezonu „lova na veštice“ naša redakcija proslavila je kako i dolikuje: u društvu svojih prijatelja, poslovnih saradnika i poštovalaca iz javnog i političkog života Srbije. Na žurci, održanoj u petak uveče u beogradskom klubu „Koling“, prvi su se pojavili nesuđeni srpski premijeri- Bogoljub Karić, Vladan Batić i Ivica Dačić u pratnji buduće ministarke poliicije Danice Drašković, kojima su se u opuštanju od svakodnevnih političkih trzavica uskoro pridružili Zoran Drakulić, Rasim Ljajić, Aleksandar Vučić i Vlajko Senić.


Boje glumačkog sveta branili su Lane Gutović, Mima Karadžić, Dragan Bjelogrlić, Ivan Bekjarev, kao i Mirko Živić (poznat iz reklame za „lav pivo“), koji je na žurku pristigao u pratnji supruge Nataše. I dok je uvek nasmejana voditeljka kviza „Srećni telefoni“ blistala, Natašine starije koleginice Suzana Mančić i Dragana Katić još jednom su dokazale da su Srpkinje prve pronašle formulu za prestanak starenja. Koktel srpske lepote i biznisa upotpunili su vlasnik najgledanije domaće televizije Željko Mitrović i njegov najljući rival, direktor RTS-a Aleksandar Tijanić.


Pored političke i kulturne elite, na rođendanu Kurira našli su se vlasnik „Grand kafe“ Slobodan Vučićević, najčuveniji srpski bankar Ljubomir Mihajlović, doktor Slobodan Ivanović, marketing eksperti Zoran Avramović, Srđan Šaper, Nebojša Krstić i Bora Miljanović, portparol Vlade Srđan Đurić, pevačica Ana Stanić, magovi britke reči Isidora Bjelica i Bogdan Tirnanić, voditeljke Maša Samardžijski i Irena Đurić.


(R.S.)

Tagovi

Povezani tekstovi