Srećan oporavak autu, želi familija

„Ginem, ginem da ti skinem haljinu što šušti“, naručio je svekar pesmu za rođendan snaji, dok je jedna druga snaja pozdravila svekrvu uz pesmu „Blesava“. Srećno vađenje krompira, klanje svinja ili topljenje čvaraka su uobičajeni pozdravi na radiju, dok je pravu zabunu izazvao pozdrav „Za zeče i meče iz Trnovog Laza“ ili „Srećan oporavak autu, želi familija“. Uz šaljive i provokativne, ima i pozdrava koje su doveli do bračnih razmirica, ali i do venčanja. Zaposleni na lokalnom Minić radiju u Kuršumliji dobijali su i razne pretnje, kritike i pohvale, a dešavalo se da studio posle neke proslave bude zatrpan kolačima, mezetlukom i pićem.


Na ovoj stanici pozdravi se emituju od 12.30 do 24 sata, s tim da svi pozdravi koji pristignu putem SMS ili na komercijalni broj fiksnog telefona do tog vremena budu emitovani u toku noći. Rekord je bio prošle godine, na Svetog Nikolu, kada su želje i čestitke emitovane do šest ujutro, a pozdrav „prijatan ručak svojim gostima“ došao je na red tek u tri sata posle ponoći, kada su gosti odavno otišli kućama. Pozdravi se mogu uplatiti i u studiju, uz mogućnost odabira željenog termina za emitovanje. O raznim dogodovštinama pričaju zaposleni u radiju.


– Iako konstantno čitamo upozorenje da redakcija zadržava pravo da neprimerene i pozdrave koji nemaju nikakvog smisla izmenimo ili ne emitujemo, slušaoci teraju po svome. Problem je kada čestitka stigne SMS, dok sa slušaocima koji naručuju želju putem komercijalnog broja pokušavamo da se dogovorimo, mada to nije uopšte lako – objašnjava voditeljka i nabraja neke smešne situacije.


Slušalac naručuje pesmu uz pozdrav „Samo za Kreska od televizora“, a na njenu primedbu da ne može televizor da pozdravlja i da ona to neće da pročita, slušalac lepo objasni da je njegov nadimak Televizor, i naravno pozdrav ode u etar. Posle pola sata, mlađi glas ponovo zove i naručuje pozdrav, ali od malog Televizora, i predstavlja se da je on Televizorov sin.


– Desilo se jednom da je SMS stigao pozdrav u kome se čestita razvod braka. Pročitala sam da želja ide za veselo društvo. U tom trenutku zazvonio je fiksni telefon, a na moju sreću javio se tonac i čovek je besno protestovao što mu nije pročitan pozdrav kako je on naručio. Kolega je pokušavao da mu objasni da ne može nikako da se čestita razvod. Slušalac je objasnio da on sam sebi čestita, da se spasao bede i da nikad nije bio srećniji. Tonac je bio uporan da, iako je takva situacija, razvod ne može da se čestita. Posle poduže rasprave, pao je dogovor da takva čestitka ne ide u program, ali da slušalac dobije dve pesme gratis – priča voditeljka Milena.


Zaposleni na ovoj veoma popularnoj radio stanici pričaju da se desilo da je jedan zaljubljeni Marko svojevremeno svaka tri minuta slao poruku pozdravljajući voljenu Jelenu i naizmenično naručivao pesme „Sedi malo za moj sto“ i „Dotaknuću, pa kako mi bude“. Dosadilo to dežurnoj voditeljki pa je zamolila tonca da pusti pesmu „Nije život jedna žena“. U etar je otišla najava „samo za Marka od dežurne voditeljke – nije život jedna žena“, a Marko se više nije javljao.


Osim šaljivih bilo je pozdrava koji su izazivali i probleme, a bogami i bračne razmirice.
– Došao je u studio momak i zamolio da mu kažemo sa kog broja je stigla poruka sa tekstom „Za voljenu komšinicu od komšije“ i to sa imenima koja je emitovana dva sata ranije. Rekli smo mu da ne možemo da dajemo broj telefona jer su pozdravi privatna stvar. Dečko je sav skrušen objasnio da se u poruci pominje on i njegova udata komšinica i da je komšija istukao zbog toga svoju ženu. On naravno nije poslao poruku niti je tu bilo nečega, ali neko od njih ima zlobne poznanike – pričaju nam u radiju.
Još jedna želja je napravila problem i to čestitka za venčanje. Problem je što je venčanje čestitano čoveku koji je već trideset godina u srećnom braku.


– Svojevremeno se javila jedna devojka iz Blaca i naručivala tužne pesme za nesrećnu Snežanu, odnosno za sebe. Kako je ispričala, nju je ostavio momak i bila je veoma tužna. Sledeći dan, dežurna ekipa se setila Snežane i pustila nekoliko veselih ljubavnih pesama uz pozdrav za srećnu Snežanu. Kako je ona kasnije ispričala, posle druge pesme, pozvao je njen bivši momak koga je veoma interesovalo zašto je ona toliko srećna – priča tonac.
Pričaju da je teško odabrati pesmu kad slušalac izbor ostavi njima. Tako je uz pozdrav za voljenu taštu od zeta išla pesma „Ti pakosna ženo“, a za policajca na administrativnoj liniji sa Kosovom „Kad bi bio ranjen“. Dešavalo se i da tonci namerno puste neodgovarajuću pesmu, naročito poznanicima koji zovu na privatne telefone. Tako su dva druga pozdravili devojku uz pesmu „Teraj mala ovce preko brega, doći ćemo ja i moj kolega“.
 

Tagovi

Povezani tekstovi