SRS najavljuje obračun sa svima koji se zalažu za evropske integracije

„Moramo da radimo na osvešćenju pre svega mlade generacije i da ih negujemo u patriotskom i nacionalnom duhu; moramo, na žalost, i da se izborimo i sa medijima koji potpomažu ovim eurounijatskim snagama jer to nije dobro, a i sa ovim nevladinim organizacijama koje to takođe rade“, izjavila je Gordana Pop Lazić najavljujući tako obračun sa svima koji se zalažu za evropske integracije, i dodatno podgrevajući atmosferu linča koja ovih dana postaje dominantna predizborna poruka pojedinih „patriotskih“ stranaka.


 NUNS podseća da ovo nije prvi put da SRS optužuje slobodne i nezavisne medije, i da otvoreno preti novinarima, političarima i svim građanima Srbije koji ne misle radikalski. Podsećamo da je Pop Lazićkin partijski šef, sada na optuženičkoj klupi u Hagu, pravio liste novinara za odstrel; da je na glavnom trgu glavnog grada pištoljem pretio građanima kojima se nije dopadala njegova politika; da je drugi njen lider, neuspešni kandidat na predsedničkim izborima prizivao smrt premijera Zorana Đinđića; da je treći radikal po rangu, Miloševićev ministar za informacije, odnosno cenzuru, uveo preke sudove za novinare… 


 Gordana Pop Lazić je, dakle, samo iskreno priznala stvarne namere radikala, odnosno njihovih lidera, taman koliko da razuveri i razočara one koji su već pomislili da je SRS promenila i dlaku i ćud. Na vreme, 12. maja bi već bilo kasno.


 


U Beogradu 05. maja 2008. godine
Sekretarijat NUNS-a


 


U Beogradu 05. maja 2008. godine

Tagovi

Povezani tekstovi