Stara garda na „Pinku“

Po rečima vlasnika Televizije „Pink“ Željka Mitrovića, ona će uskoro doživeti znatne promene u okviru svoje programske orijentacije sa uvođenjem dnevne informativne emisije „Nacionalni dnevnik“. Osnovni razlog ovakvog poteza je isključivo bitka za gledanost sa drugim moćnim televizijama.


Urednik Informativnog programa Tanja Jordović naglašava da u pitanju nije nikakav politički projekat, već da TV „Pink“ želi da podigne svoj rejting.


Ona smatra da su dnevnici nekih drugih velikih medijskih kuća često dirigovani od strane vladajućih stranaka, a njena ideja je da budu objektivni i apsolutno nezavisni. Stoga su odlučili da za urednike i voditelje „Nacionalnog dnevnika“ odaberu pouzdane starije novinare koje masovna publika prepoznaje i kojima veruje. To su, osim nje, Aleksandar Crkvenjakov, Nenad Ristić, Mihajlo Kovač i Petar Lazović. Crkvenjakov i Mihajlo Kovač će voditi po dva dnevnika nedeljno, a ostali po jedan. Njena želja je bila da im se priključe Goran Milić i Gordana Suša, ali od tih pregovora trenutno nema ništa. Nedeljni opušteniji dnevnik vodiće Nebojša Ristić, a specijalitet tog dnevnika će biti vremenska prognoza koju će raditi legendarni Kamenko Katić.


I u domenu informativnih emisija biće dosta promena. Uz političke tok-šou programe sa visokom gledanošću kao što su „TV duel“ i „Zamka“, radiće se nova emisija „Piramida“ koju će voditi Branka Nevestić. To je neka vrsta kviza u kojem učestvuju popularni političari i estradne zvezde. Tanja Vojtehovska će raditi šarenoliki magazin „Top stori“ sastavljen od najaktuelnijih zanimljivih vesti i tema. U okviru zabavnog programa nove emisije će raditi Ivana Zarić („Ženska priča“), Sanja Marinković („Sve za ljubav“), Jelena Bačić-Alimpić („Bravo šou“), a „Grand šou“ ostaje u svom terminu.

V. Đurić Đura

Tagovi

Povezani tekstovi